Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

De musikalske opprørerne sørget for medlemsboom i Unge Høyre:

Musikken sto som en orkan ut i rommet

Wandrups utvalgte: The Dreams eneste LP er nyutgitt i en vakker vinyl-utgave.

LEGENDARISKE: The Dream besto av fra venstre Hans Marius Stormoen, Terje Rypdal, Tom Karlsen og Christian Reim.
LEGENDARISKE: The Dream besto av fra venstre Hans Marius Stormoen, Terje Rypdal, Tom Karlsen og Christian Reim. Vis mer

LP: Bli med tilbake til 1967. Dette skjedde i de dager da Per Kristian Foss, eller Pekka som han ble kalt, blåste liv i Ullevål Tåsen Unge Høyre og la grunnlag for en politisk karriere. På Tåsen Senter arrangerte man musikkaftner med band, og en kveld sto faktisk The Dream på scenen.

Gruppas eneste plate, «Get Dreamy» (1967), er nå utgitt på vinyl i Norge for første gang siden den kom ut, perfeksjonert i sin gjengivelse av cover og musikk og med strålende linernotes av Reine Fiske. Jansen Plateproduksjon står bak dette vidunderlige produktet.

The Dream var det nærmeste du kom ei supergruppe i Norge. Hans Marius Stormoen og Christian Reim fra Public Enemies, Terje Rypdal fra Vanguards og Tom Karlsen fra Sapphires slo seg sammen og skapte et rockhistorisk eventyr som varte et drøyt år.

Den nye utgaven av "Get Dreamy" - til glede for gamle og nye entusiaster. Originalutgaven er et nærmest uoppdrivelig samlerobjekt.
Den nye utgaven av "Get Dreamy" - til glede for gamle og nye entusiaster. Originalutgaven er et nærmest uoppdrivelig samlerobjekt. Vis mer

Konserten var av en annen verden. Ingen av oss hadde sett eller hørt makan. Musikken sto som en orkan ut i rommet. Bassen dundret tung som et godstog, trommene lød som hagl og storm fra de siste tider, gitaren skrelte tapeten av veggene. Men først og fremst fanget lyden av B3-orgelet folk i en malstrøm av fresende, rødglødende villskap. Lyden ble kvernet gjennom en leslieforsterker. Den snurret og gikk som en helikopterrotor i den digre boksen som sto oppstilt på scenen. Reim lå bak tangentene som en gal professor.

For å få med seg dette psykedeliske fyrverkeriet, måtte man melde seg inn i Unge Høyre. Det var Foss’ genistrek. Medlemsmassen steg drastisk. En høy pris å betale, men ikke for høy til å få med seg denne rockhistoriske begivenheten. Nå fins den på vinyl, der den i sannhet hører hjemme.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media