FOR DYRT: Eirik Engebråten (34), Marit Øhrn Langslet (34), Hildur Kristinsdottir (35) og Dag Håvard Engebråten (39) mener festivalølen er for dyr, men tar seg likevel råd til den. Foto: Benjamin A. Ward / Dagbladet
FOR DYRT: Eirik Engebråten (34), Marit Øhrn Langslet (34), Hildur Kristinsdottir (35) og Dag Håvard Engebråten (39) mener festivalølen er for dyr, men tar seg likevel råd til den. Foto: Benjamin A. Ward / DagbladetVis mer

Musikkfestivalene overlever på dyr øl

Ølsalget kan utgjøre mellom åtte og 50 prosent av festivalomsetninga, viser tall Dagbladet har hentet inn.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladets ringerunde til noen av landets viktigste musikkfestivaler avslører store variasjoner i ølpris og ølkonsum. Mens Stavernfestivalen tok 89 kroner for én øl, er halvliteren 11 kroner billigere på Pstereo i Trondheim.

Butikkpris på en liter Ringnes er i overkant av 50 kroner.

Dersom du benytter hovedstadens rimeligste kneiper koster halvliteren til sammenlikning under 40 kroner, mens en 0,5-pils på Aker Brygge ligger opp mot 90 kroner.

- Øl er viktig Ølen bør ikke bli så dyr at man ikke har råd til å bli full, mener festivalstemte deltakere.I går åpnet portene til den nyoppstartede musikkfestivalen Oslo Fjordfest. Her måtte de feststemte ut med 85 kroner for en halv liter øl. Det er altfor mye, mener vennegjengen Dagbladet møter.- Ølen her koster mer enn på de dyreste barene i Oslo. Da er det for dyrt! Men vi liker øl såpass godt at vi kjøper det likevel, sier Eirik Engebråten mens de andre nikker over ølglassene.Gjengen er alle midt i 30-åra og forteller at de kan spandere på seg en dag med øl og musikk. De er mer bekymrede for yngre festivaldeltakere.- Det er altfor dyrt for de unge, spesielt når festivalbilletten koster så mye som her, mener Hildur Kristinsdottir.Gjengen mener at øldrikkingen er en viktig del av opplevelsen.- Ja, øl er viktig, sier Marit Øhrn Langslet.- Ølprisen er ekskluderende for unge eller dem med dårlig råd, om de ikke har mulighet til å bli drita. Det er jo en del av festivalpakka, sier Engebråten og smiler.

- Øl er en veldig viktig del av inntektene våre. Det mest ideelle ølværet er faktisk varmt, men overskya. Dersom vi får 30 grader og steikende sol går det ikke så mye øl, sier markedssjef ved Pstereo i Trondheim, Bård Flikke.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Alle abonnement fornyes automatisk når perioden utløper, men det er ingen bindingstid.
  • Fornyelse skjer til ordinære priser.
  • Du kan si det opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn