Musikknorge hyller The Monroes-Rølles

- Vanvittig dyktig, ærlig og en veldig flott fyr.

Eivind Rølles, kjent fra popduoen The Monroes, ble bisatt i dag i Vestre Aker kirke i Oslo. Han døde etter lang tids kreftsykdom for to uker siden. Rølles ble 54 år gammel.

Han etterlater seg kone og tre barn.

- Du var verdens beste pappa, og min elskede mann og beste venn. Du var alltid der for oss, sa kona Lena i en gripende tale, før torstein Sødal og Eirik Berge framførte sangen «Thank You», skrevet av Rolf Løvland.

Eivind Rølles spilte i gruppa The Monroes, sammen med Lage Fossheim. Her fra en konsert i SpikersuppaFoto: Annelise Jackbo/Dagbladet
Hundrevis har møtt opp i Eivind Rølles begravelse i Vestre Aker kirke i ettermiddag.
The Monroes-kollega Lage Fossheim i det han ankommer kirken. Foto: Anita Arntzen / Dagbladet
Magnus Grønneberg fra CC Cowboys er blant de frammøtte. Foto: Anita Arntzen / Dagbladet
Røees' gode venn Christian Ingebrigtsen skal spille i begravelsen. Foto: Anita Arntzen / Dagbladet
Hege Duckert. Foto: Anita Arntzen / Dagbladet

Flere hundre møtte fram for å ta et siste farvel med Rølles. Lage Fosheim, Fabian Stang, Hege Duckert, Magnus Grønneberg og Lars Kilevold var blant dem som var tilstede i en stappfull Vestre Aker kirke.

Preget Al-Jabri Sermonien åpnet med at Rølles' gode venn Christian Ingebrigtsen og Nora Foss Al-Jabri framførte låten «Somwhere Beautiful», som Rølles og Ingebrigtsen skrev sammen til Melodi Grand Prix i 2012.

- Det var veldig hardt, men det føltes godt å synge den sangen som en siste avskjed. Den har betydd veldig mye for meg, Christian og Eivind, sier Foss Al-Jabri til Dagbladet.

- Å jobbe med Eivind føltes veldig lite som jobb. Det var mer som to kompiser som spilte musikk og prata om alt mulig. Det var alltid mye glede rundt ham, og det kommer jeg til å savne, sier Ingebrigtsen til Dagbladet.

Eivind Rølles spilte i gruppa The Monroes, sammen med Lage Fossheim. Her fra en konsert i SpikersuppaFoto: Annelise Jackbo/Dagbladet
Hundrevis har møtt opp i Eivind Rølles begravelse i Vestre Aker kirke i ettermiddag.
The Monroes-kollega Lage Fossheim i det han ankommer kirken. Foto: Anita Arntzen / Dagbladet
Magnus Grønneberg fra CC Cowboys er blant de frammøtte. Foto: Anita Arntzen / Dagbladet
Røees' gode venn Christian Ingebrigtsen skal spille i begravelsen. Foto: Anita Arntzen / Dagbladet
Hege Duckert. Foto: Anita Arntzen / Dagbladet

Procol Harums «A Whiter Shade of Pale» avsluttet seremonien.

- Ærlig Rølles signerte i sin tid det da ferske bandet CC Cowboys til plateselskapet BMG, siden hjalp han til på fire av bandets plater. Frontfigur Magnus Grønneberg sier til Dagbladet at Rølles har betydd mye for ham.

- Han var den som hadde trua på oss, og var med å forme oss som band. Han var til stor hjelp og støtte. Først og fremst kommer jeg til å huske ham som en veldig ærlig, og åpen fyr. Et flott, raust og godt menneske, sier Grønneberg.

Også Elisabeth Andreassen trekker fram Rølles' ærlighet.

- Han var en person som gjorde stort inntrykk på veldig mange. Både med musikken han lagde, men også som bakmann i musikkbransjen. Men tankene nå går jo til familien, som har mistet en far og ektemann så alt for tidlig, sier hun til Dagbladet.

Hitmakere Sammen med Lage Fosheim startet Rølles gruppa The Monroes i 1982, og de toppet hitlistene på 80-tallet med låtene «Cheerio» og «Sunday People».

SØRGER: Eivind Rølles ble i dag bisatt i Vestre Aker kirke. Hundrevis har møtt opp for å ta et siste farvel. Foto: Anders Fjellberg
SØRGER: Eivind Rølles ble i dag bisatt i Vestre Aker kirke. Hundrevis har møtt opp for å ta et siste farvel. Foto: Anders Fjellberg Vis mer

The Monroes toppet også albumlista med platene «Sunday People» og «Let's Face Another Day», som solgte henholdsvis 130 000 og 250 000 eksemplarer.

- Definerte 80-tallet The Monroes samarbeida i 2005 med Ravi om en coverversjon av 1985-landeplagen «Cheerio» som fikk navnet «Tsjeriåu». Den gjorde også stor suksess.

- Jeg vokste jo opp på 80-tallet, og The Monroes definerte på mange måter det norske soundtracket til det tiåret. Det skal Eivind ha sin del av æren for. Han var en vanvittig dyktig komponist, gitarist og også vokalist, og ikke minst en veldig flott fyr. Jeg kommer til å savne ham, sier Ravi til Dagbladet.

Før The Monroes var Rølles også medlem i bandene Broadway News og PVC.

FOSSHEIM: Her ankommer The Monroes-kollega Lage Fosheim Eivind Rølles' begravelse. Foto: Anita Arntzen
FOSSHEIM: Her ankommer The Monroes-kollega Lage Fosheim Eivind Rølles' begravelse. Foto: Anita Arntzen Vis mer

Han har i tillegg vært ansatt i plateselskapene BMG og EMI, og jobbet fram til 2011 i firmaet Impress.

ORDFØRER: Oslo-ordfører Fabian Stang er blant de frammøtte i dag. Foto: Anders Fjellberg
ORDFØRER: Oslo-ordfører Fabian Stang er blant de frammøtte i dag. Foto: Anders Fjellberg Vis mer
Gått bort: Eivind Rølles ble i dag bisatt i Vestre Aker kirke. Han ble 54 år gammel. 

Foto: Anders Grønneberg
Gått bort: Eivind Rølles ble i dag bisatt i Vestre Aker kirke. Han ble 54 år gammel. Foto: Anders Grønneberg Vis mer
Savner vennen: Christian Ingebrigtsen jobbet de siste årene tett med Eivind Rølles. - Vi hadde en fantastisk tone, og han var en usedvanlig god, ydmyk og mild mann. Jeg kommer til å savne ham dypt, sa Ingebrigtsen til Dagbladet da Rølles døde. Foto:  Anders Grønneberg/Dagbladet
Savner vennen: Christian Ingebrigtsen jobbet de siste årene tett med Eivind Rølles. - Vi hadde en fantastisk tone, og han var en usedvanlig god, ydmyk og mild mann. Jeg kommer til å savne ham dypt, sa Ingebrigtsen til Dagbladet da Rølles døde. Foto: Anders Grønneberg/Dagbladet Vis mer