Musikkpirat  (16) tatt

En 16-åring fra Stavanger har tilstått å ha stått bak et ulovlig fildelingsnettverk med 1500 brukere. Nå skal saken opp for retten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Etter det Dagbladet vet, vil politiet i Rogaland innstille på at gutten får 4000 kroner i bot og 60 dagers betinget fengsel. Men i tillegg risikerer foreldrene erstatningskrav på et sekssifret beløp fra musikk- og filmbransjen.

Bransjen mener at de hvert år taper flere hundre millioner kroner på ulovlig nedlasting. I fjor gikk startskuddet for en storstilt jakt på dem som står bak nettverkene som distribuerer musikk, filmer og tv-serier på Internett. 16-åringen fra Stavanger er den første som tas.

-  Ulovlig virksomhet

-  Vi er veldig glade for at politiet griper fatt i denne saken og vil straffe personen bak. Dette markerer at slik virksomhet er ulovlig, sier Roald Dye, generalsekretær i Norsk Videogramforening til Dagbladet.

I sommer foretok politiet en razzia hos Stavanger-gutten som ennå bor hjemme hos sine foreldre. Der ble det tatt beslag i en dataserver som viste at han skal ha administrert delingen av 7000 filmer, 20 000 videosnutter og 150 000 låter. Nettverket Stavanger Dragon Hub hadde over 1500 registrerte brukere inntil det valgte å stenge seg selv i mai i fjor.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer