Musikksjefen presset ut av Kanal 24

Kanal 24s musikksjef, Sverre Bjørnsen har sluttet på dagen. Den negative omtalen av kanalens musikkformat er grunnen.

(Dagbladet.no): I går ble Kanal 24s programdirektør Anne Jortveit og musikksjef Sverre Bjørnsen enige om at han forlater kanalen med umiddelbar virkning.

Årsaken til at han gikk på dagen er at det har vært et negativt press rundt lanseringen av Kanal 24s musikkformat som igjen har skapt en vanskelig privat situasjon for musikksjef Sverre Bjørnsen, opplyser kanalen og Bjørnsen i en felles uttalelse.

Noe mer ønsker ikke Kanal 24 å si om saken. I går kom to eksterne musikkprodusenter til Kanal 24 for å styre musikkprofilen inntil videre. En av dem er hentet inn fra Sverige.

Kanal 24s musikkprofil har blitt kritisert for å ligne for mye på hovedkonkurrenten P4s musikkformat.

Innfrir ikke

Kanal 24 har den første driftsmåneden på lufta ikke klart å innfri lovnadene til annonsørene om 500 000 daglige lyttere. Dagens Næringsliv melder i dag at kanalen har besluttet å redusere annonseprisene med 30 prosent.

- Er dere grepet av panikk?

- Nei det er vi ikke. Vårt største problem er at P4 skrudde av frekvensene før vi gikk på lufta, derfor har vi ikke nådd målsetningen om 500 000 lyttere. Men det skal vi greie sake men sikkert ved å jobbe målrettet, sier Anne Jortveit til Dagbladet.no.

- Dette er den tredje profilerte sjefen som slutter i løpet av kort tid?

- Jeg ser ikke på det som et problem, men mener det er naturlig for en gründerbedrift å ha et noe høyt gjennomtrekk i begynnelsen. Husk at vi ansatte 60 mennesker på kort tid. Det er klart at det kan vise seg at noen oppdager at de ikke trives, ikke er den rette eller får kalde føtter. Kanalen kan også finne ut at det har vært en feilansettelse, sier Jortveit.

- Hva skjer med Kanal 24s musikkprofil nå, blir den endret?

- Hva som skjer med vår musikkprofil framover vil jeg ikke kommentere nå, men vi skal spille musikk som folk liker, sier Jortveit.

SLUTTET:</B> Musikksjefen i Kanal 24 sluttet i går. Musikkprofilen var medvirkende til at han sluttet.