Nanna Baldersheim"> Nanna Baldersheim"> Musikksmaken din avslører deg - Dagbladet

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Musikksmaken din avslører deg

Vis meg platesamlinga di, og jeg skal si deg hvem du er.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Psykologer ved University of Texas har analysert sammenhengen mellom musikksmaken og personligheten din.

- Nesten alle mennesker hører på musikk på en eller annen måte. Undersøkelsen vår viste at personligheten spiller en vesentlig rolle når man velger musikk, forteller psykolog Samuel Gosling på hjemmesiden til University of Texas .

Psykologene deler inn musikk i fire store kategorier, som de kaller «ettertenksom og kompleks», «heftig og rebelsk», «glad og konvensjonell» og «energisk og rytmisk».

Hvilken av disse musikalske kategoriene du liker, sier noe om din personlighet, intelligens og dine verdier.

Nå kan vi altså se om forskerne bekrefter det vi har ant hele tida, nemlig at du må være ganske teit for å like svenske danseband og at det antakeligvis er umoralsk - men akk, så gøy - å rocke til Marilyn Manson. Og at personligheten din antakeligvis er nokså splittet hvis du digger både Britney Spears og Bugge Wesseltoft, er det vel heller ingen som har tvilt på.

Her kan du finne ut hvilken personlighetstype du er:

Jeg liker Wibutee, Tord Gustavsen, Leif Ove Andsnes og Muddy Waters

Resultatene viste at folk som hører på musikk som hører til i kategorien «ettertenksom og kompleks» er fantasifulle, estetikere, tolerante og politisk liberale. Du hører på klassisk, jazz og blues.

Jeg digger Thulsa Doom, Jimi Hendrix, We og Madrugada

Hvis du liker musikk i gruppen «heftig og rebelsk», er du nysgjerrig, glad i risiko, fysisk aktiv og intelligent. Du liker heavy metal, alternativ musikk og rock.

Jeg hører på Britney Spears, Kurt Nilsen, Oslo Gospel Choir og Johnny Cash

Digger du det forskerne kaller «blid og konvensjonell musikk», er du sosial, du har godt humør, hjelper gjerne andre mennesker og er konservativ. Country, religiøs musikk, filmmusikk og pop hører til denne gruppa.

Jeg er fan av Erlend Øye, Bugge Wesseltoft, Cast, Red Hot Chili Peppers og Lauryn Hill

Hører platesamlinga di hjemme i gruppen «energisk og rytmisk», er du pratesalig og energisk, du tilgir raskt, avviser konservative ideer og synes at du selv er tiltrekkende. Du liker hiphop, funk, soul og elektronika.

WE: We-fans er nysgjerrige og intelligente.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!