MISFORNØYD: Den britiske artisten og Sri Lanka-tamilen M.I.A. er misfornøyd med å ikke bli nominert til årets Music Video Awards som regisseres av MTV. Foto: NTB Scanpix
MISFORNØYD: Den britiske artisten og Sri Lanka-tamilen M.I.A. er misfornøyd med å ikke bli nominert til årets Music Video Awards som regisseres av MTV. Foto: NTB ScanpixVis mer

Musikkvideoen hennes ble ikke nominert: 
- MTV er rasistisk, sexistisk og elitistisk

Videoen til låta «Borders» ble ikke nominert til årets VMA-utdeling. Nå er artisten M.I.A. er forbannet.

(Dagbladet): Det melder The Guardian.

- «Borders» er ikke nominert til MTVs Video Music Awards. Dette er rasisme, sexisme, klasse-diskriminering og elitisme, skriver den verdenskjente britiske artisten Mathangi «M.I.A.» Arulpragasam på Twitter.

En skuffet M.I.A. tok til sosiale medier etter det gikk opp for henne at musikkvideoen til sangen «Borders» ikke var å finne blant de nominerte bidragene under årets prestisjetunge MTV-prisutdeling Video Music Awards.

M.I.A. mener hun ekskluderes fra nominasjonslista fordi musikken hennes tematiserer og representerer vanskeligstilte mennesker utenfor USA.

- Dette er et perfekt eksempel på tillatte stemmer og ekskluderte stemmer. Selv om du selv regisserer videoen. Jeg skriver ikke dette på grunn av ego eller oppmerksomhet, men fordi jeg vil at alle skal få med seg at ikke alle artister har den samme plattformen som store amerikanske artister, sier hun og refererer til tidligere kontroverser:

M.I.A. har vært svært kritisk mot de amerikanske artistene Beyoncé og Kendrick Lamar, som hun mener ikke engasjerer seg nok i menneskerettigheter utenfor «black lives matter»-bevegelsen i USA.

- Vil Beyoncé og Kendrick Lamar noen gang si «muslimske liv betyr noe», «syriske liv betyr noe» eller «denne pakistanske gutten betyr noe», uttalte hun til avisa The Evening Standard i april.

Kritikken førte til at arrangørene droppet henne som headliner under årets Afropunk-festivalen i London, skriver The Guardian videre.

Låta «Borders» med tilhørende selvregissert musikkvideo beskrives som et aktivistisk oppgjør med menneskeskjebnene som glemmes under flyktningkrisa.

Se videoen her:

Available now iTunes: http://smarturl.it/BordersMIA Apple Music: http://smarturl.it/BordersMIAam Google Play: http://smarturl.it/BordersMIAgp Spotify: ... Vis mer