Musikkvideoer blir stadig viktigere: - Alle jager det virale

Sosiale medier har gitt musikkvideoen en renessanse.

VIDEOINNSPILLING: Torsdag denne uken gjorde artisten Eben opptak til sin nye musikkvideo sammen med Admiral P på Grønland Torg. Admiral P-fan Sander fikk lov til å synge med idolet. Foto: Nina Hansen / Dagbladet
VIDEOINNSPILLING: Torsdag denne uken gjorde artisten Eben opptak til sin nye musikkvideo sammen med Admiral P på Grønland Torg. Admiral P-fan Sander fikk lov til å synge med idolet. Foto: Nina Hansen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): - Når verden blir digital, med mer og mer streaming, må alle låter presenteres individuelt og visuelt for å bli spilt. Det er en stor utfordring for alle som driver med musikk. Vi har vært blodtrimmet på audio, men nå må vi produsere like mye video som audio, sier Bjørn Rogstad, norskansvarlig for plateselskapet Universal. 

På 80- og 90-tallet var det musikkanalen MTV som satte musikkvideoen på kartet. Men etter at realityshowene skviset musikken ut av TV-kanalene på 2000-tallet, ble musikkvideosjangeren også tilsidesatt i musikkbransjen.

De siste åra har derimot musikkvideoens viktighet økt.

Sosiale medier generelt, og YouTube spesielt, har de siste åra gitt musikkvideoen en renessanse. De mest populære deles tusenvis av ganger i sosiale medier, og får millioner av treff på YouTube.

Musikkbransjen satser derfor på musikkvideo. Plateselskapet Universal ansatte nylig en egen musikkvideoansvarlig i Sverige, nå skal en liknende stilling på plass i Norge. Rogstad er ikke i tvil om at musikkvideoer blir stadig mer viktig for bransjen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer