Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Musikkvideoinnspilling førte til væpna politiutrykning i Oslo

- Pluselig dukka det opp tre-fire politibiler.

MASKERTE MENN:  Slik så Superfamily-medlemmene ut da de sørga for å utløse ransalarm hos Oslo-politiet i sommer. I midten ser man vokalist Steven Wilson. Foto: Eirik Evjen
MASKERTE MENN: Slik så Superfamily-medlemmene ut da de sørga for å utløse ransalarm hos Oslo-politiet i sommer. I midten ser man vokalist Steven Wilson. Foto: Eirik Evjen Vis mer

(Dagbladet): Da Superfamily spilte inn musikkvideoen til bandets nye singel «Pay the Price» i sommer, skal de samtidig ha passa på å sørge for full ransalarm hos Oslo-politiet. I en sekvens av musikkvideoen spiller de ranere med finlandshetter - noe som ifølge bandet ikke slo helt an utenfor sentralbanken.

- Det viste seg at det var litt kronglete og ganske problematisk å fly rundt med finlandshette utenfor Norges Bank og statsministerens kontor uten å informere om dette på forhånd. Så det dukket plutselig opp tre-fire politibiler med væpna politimenn. De var de virkelig store karene. Det så ut som at jobben deres besto av å være på treningssenteret helt til de fikk en viktig samtale - for eksempel at noen prøvde å rane Norges bank, forteller Superfamily-vokalist Steven Wilson.

Situasjonen skal imidlertid ha løst seg ganske raskt.

- De skjønte vel at vi ikke hadde intensjon om å rane noen. De trodde vel uansett at vi ikke var de smarteste ranerne, siden vi hadde med videokamera for å filme hele greia. Men vi var litt redde et øyeblikk - da de begynte å ta navnene våre, forteller Wilson.

Det har ikke lyktes Dagbladet å komme i kontakt med noen i Oslo politidistrikt som kan si noe om utrykninga.

Brutt med plateselskap I 2007 hadde bandet den mest spilte låta på radio i Norge med «The Radio Has Expressed Concerns About What You Did Last Night». Siden den gang har bandet brutt med plateselskapet Propeller og starta sitt eget foretak kalt Das Kirurg.

- Vi har litt problemer med å samarbeide med folk i platebransjen, så vi starta for oss selv. Det er veldig lett. Vi trengte bare å sende en mail til Gramo, så hadde vi vårt eget plateselskap. Vi er gode venner med de i Propeller, men det begynte å bli mange aktører. Publishere som ville sende oss til USA for å spille på en happening med Perez Hilton om vi bytta på tekstene våre. Det var ikke særlig interessant for oss. Så på vår kommende fjerde plate er vi glade for å ha full styring og selv kan bestemme hvordan alt skal være.

Foto: Eirik Evjen
Foto: Eirik Evjen Vis mer

- Det er helt fantastisk å slippe å forholde seg til folk i piqueskjorter og rene sko. Selv om man er signert til et stort plateselskap, så er det jo bandet som må gjøre all jobben.

Bort med danserne Nå skal de slippe singeler fortløpende i høst, før albumet kommer en gang på nyåret. Men selv om har vært poppis på radio, har de et litt annet fokus enn det.

- Hovedambisjonen vår er å gjøre Norges beste konserter. Vi legger veldig mye vekt på å gjøre showene bra, og vi skriver låtene slik at de skal funke bra live. Denne gangen skal vi være mer teatralske, vi har råd til å være sære nå, sier Superfamily-vokalisten

Bandet har tidligere vært kjent for å stille med mannlige, synkroniserte dansere på scenen. De er borte nå.

- For å gjenskape det nye materialet i konsertformat, må danseskoene vekk og instrumentene fram. Til og med jeg har måttet ta fram gitaren igjen - noe som ser vanvittig teit ut. Det ser ut som at jeg er 35 år og har på meg gitaren for første gang.

 STARTA FOR SEG SELV: Superfamily har starta eget plateselskap, etter at de brøt med Propeller. Foto: Glenn Meling
STARTA FOR SEG SELV: Superfamily har starta eget plateselskap, etter at de brøt med Propeller. Foto: Glenn Meling Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media