Muskler og midjer

Gøy for gutta, formodentlig: Muskuløse menn med sverd, samt lettkledde kvinns.

«Skorpionenes konge» tar oss tilbake over 5000 år i tid - til «før pyramidene», som det med malmfull røst annonseres i innledningen. Til den tid å være fører de involverte et forbausende friskt og oppdatert språk, også overfor sine kameler. Men det er mulig vi skal være glade til.

Kort sagt utsettes den onde hersker Memnon (Steven Brand) her for godhetens topptrente, kan hende hormoninfiserte forkjemper: Mathayus, spilt av The Rock, en tidligere bryter med det sivile navn Dwayne Johnson. The Rock er i grunnen helt passende. Med på laget: magikeren Cassandra (Kelly Hu), iført langt hår og noen tøyfiller.

Ingrediensene sverd, klatring med bare nevene, ild, slanger, piler, økser og eksplosjoner kastes her rundt i tur og orden og om hverandre i et tegneserieaktig eventyr vi jo bare må ta for hva det er - halvannen times tidtrøyte. Det er en absolutt formildende omstendighet at Chuck Russell utmerket godt vet at han bruker millioner på det rene sprøyt og legger an en humoristisk tone, som gjerne kunne vært skjerpet mer. Enkelte av slåsskjempene oppviser til tider stor energi.

En honnør til kamelen, med sitt stødige spill og rolige blikk. Vi kunne alle trengt en slik kamel.