Muslimer benekter Jacko-bistand

Nation of Islam benekter at dens medlemmer opptrer som rådgivere for rockestjernen Michael Jackson.

Den radikale muslimske gruppa benekter at dens medlemmer opptrer som rådgivere for rockestjernen Michael Jackson. New York Times skrev tirsdag at Jackson får bistand fra organisasjonen.

Ifølge den velinformerte avisen har folk fra Nation of Islams hovedkvarter i Chicago «sluttet seg til den indre kretsen» rundt Jackson. De gir ham råd i økonomiske saker og i juridiske spørsmål knyttet til anklagene om at han har sexmisbrukt barn, het det videre.

En av rådgiverne skal være svigersønn av Nation of Islams grunnlegger Louis Farrakhan. Farrakhan er beryktet for hatefulle utfall mot jøder og homofile, mens Nation of Islam har sjokkert mange med sitt krav om en egen stat for svarte amerikanere.

- Nation of Islam slutter seg til tusenvis av andre som ønsker Mr. Michael Jackson alt godt. Men gruppen har ingen offisiell forretningsmessig eller profesjonell forbindelse med ham, het det i en kortfattet kunngjøring fra Chicago-hovedkvarteret.

Michael Jackson ble arrestert av politiet i delstaten California 20. november Jackson er mistenkt for seksuelt misbruk av en 14 år gammel gutt. Han avviser anklagene, og sier han selv ble mishandlet mens han var i politiets varetekt.

(NTB)