Muslimer i Europa og USA

Muslimene i USA en mer tilfreds forsamling enn muslimske samfunn i Europa.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I en fersk studie fant Pew Forum ut at muslimene i Europa er «i en betydelig dårligere livssituasjon enn befolkningen generelt, frustrert over de økonomiske mulighetene og sosialt isolerte,» mens de fleste amerikanske muslimer sier at «lokalsamfunnene deres er utmerkede eller gode steder» å leve; 71 % sier at de kan lykkes i USA hvis de jobber for det. Både for inntekt og høyere utdanning er nivået det samme som for nasjonen sett under ett. 63 % av amerikanske muslimer sier at de ikke opplever noen konflikt mellom sin religiøse tro og det å leve i et moderne samfunn.

Selv om 53 % av muslimene i USA synes livet er vanskeligere etter terrorangrepene i 2001, synes de fleste at det er myndighetenes skyld, ikke naboenes. Faktisk svarte 73 % at de aldri hadde opplevd diskriminering så lenge de har bodd i USA. Dessuten svarte 85 % at selvmordsangrep sjelden eller aldri lar seg rettferdiggjøre, og bare 1 % svarte at vold for å forsvare islam «ofte» var berettiget. I Europa er det en betydelig høyere andel av muslimene som mener at selvmordsangrep «ofte» eller «noen ganger» lar seg rettferdiggjøre.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer