- Muslimer kontrollerer Jackson

Popstjernas ansatte hevder at den muslimske organisasjonen Nation of Islam tar mer og mer kontroll over Michael Jacksons liv.

Den afrikansk-amerikanske seperatist-gruppa Nations of Islam begrenser nå folks adgang til popstjerna.

I tillegg tar de mer og mer kontroll over forholdet til media, forretningsdriften og til og med hans juridiske strategi, skriver New York Times.

Jacksons advokat, Mark Geragos, og Nation of Islams avis The Final Call nekter for at gruppa kontrollerer store deler av Jacksons liv. Popstjerna ble for noen uke siden siktet for ni tilfeller av sexovergrep mot en gutt, og risikerer 24 år i fengsel.

Talsmannen har sagt opp

Det er medarbeidere av Jackson som hevder overfor New York Times at Nations Of Islam nå styrer Jackson-skuta mer og mer. Blant annet skal svigersønnen til lederen Louis Farrakhan arbeide fra samme kontor som Jacksons advokat.

Artistens talsmann, Stuart Backerman, har sagt opp jobben sin. Ifølge avisas kilder skyldes dette Nation of Islams inntreden i Jacksons liv.

- De forhandler forretningsavtaler med Jackson. De diskuterer mediaavtaler, hvem som kan snakke og hvor mye de kan si. Du har en advokat som ikke tør å kaste dem ut. Michael Jackson vet ikke hva han skal gjøre med dem, sier en ansatt av Jackson til New York Times.

- Ingen forbindelse

Nation of Islam arbeider ifølge New York Times for en egen afrikansk-amerikansk stat. Michael Jackson er ikke muslim og ikke medlem av Nation of Islam. Gruppa har publisert en pressemelding som svar på New York Times artikkel på sine hjemmesider:

- Nation Of Islam, som svar på flere forespørsler, har ingen offisielle avtaler eller et profesjonelt forhold til Michael Jackson. Nation of Islam, sammen med tusenvis av andre, ønsker han alt vel.

<B>SIKTET:</B> Michael Jackson er siktet for ni tilfeller av sexovergrep mot en gutt.
LEDER:</B> Louis Farrakhan er lederen av gruppa Nation of Islam.