«Muslimsk Madonna» tar oppgjør norske muslimer

Se intervju med den norsk-pakistanske artisten Deepika.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet:)  Den norsk-pakistanske artisten Deeyah (28)- tidligere kjent som Deepika- går kraftig ut mot det norsk-pakistanske miljøet i et nytt internasjonalt intervju med nyhetsbyrået Reuters.

I intervjet vises klipp av en lettkledd Deepika i et opplagt muslimsk miljø. Blant annet ser man bilder av en mann med tape for munnen, og en kvinne som kaster burkaen sin.

Oppgjør med Norge

Den norsk-pakistanske artisten er kjent for å ha tøyd grenser med sin musikk her hjemme. Som 17-åringen måtte sangeren stikke av fra Oslo til London for å ha vist frem sin bare mage i en musikkvideo,  i følge VG.

I mellom musikklippene i intervjuet, snakker Deeyah ut om sin tid i Norge:

- Musikken min gjorde at jeg fikk et positivt fokus i media. Det likte ikke det norsk-pakistanske miljøet, og tidlig i 1996 var tilstandene så ille at jeg ikke lenger kunne gå ut alene. Når jeg først gikk ut, var det sammen med andre, og det endte alltid i slagsmål, sier Deeyah til Reuters.

Hun forklarer at norske muslimer mente hun var et dårlig forbilde for deres døtre, og at hun var en hore fordi hun kledde seg for sexy.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer