«Muslimsk Madonna» tar oppgjør norske muslimer

Se intervju med den norsk-pakistanske artisten Deepika.

(Dagbladet:)  Den norsk-pakistanske artisten Deeyah (28)- tidligere kjent som Deepika- går kraftig ut mot det norsk-pakistanske miljøet i et nytt internasjonalt intervju med nyhetsbyrået Reuters.

I intervjet vises klipp av en lettkledd Deepika i et opplagt muslimsk miljø. Blant annet ser man bilder av en mann med tape for munnen, og en kvinne som kaster burkaen sin.


Oppgjør med Norge

Den norsk-pakistanske artisten er kjent for å ha tøyd grenser med sin musikk her hjemme. Som 17-åringen måtte sangeren stikke av fra Oslo til London for å ha vist frem sin bare mage i en musikkvideo,  i følge VG.

I mellom musikklippene i intervjuet, snakker Deeyah ut om sin tid i Norge:

- Musikken min gjorde at jeg fikk et positivt fokus i media. Det likte ikke det norsk-pakistanske miljøet, og tidlig i 1996 var tilstandene så ille at jeg ikke lenger kunne gå ut alene. Når jeg først gikk ut, var det sammen med andre, og det endte alltid i slagsmål, sier Deeyah til Reuters.

Hun forklarer at norske muslimer mente hun var et dårlig forbilde for deres døtre, og at hun var en hore fordi hun kledde seg for sexy.

- Men når det er sagt, må det nevnes at jeg også fikk støtte av mange- også i det muslimske miljøet hjemme, sier artisten.

 Har rømt to ganger : I nytt internasjonalt intervju forteller Deeyah, alias Deepika, at hun ikke vil rømme lenger. Foto: dagbladet
Har rømt to ganger : I nytt internasjonalt intervju forteller Deeyah, alias Deepika, at hun ikke vil rømme lenger. Foto: dagbladet Vis mer

Vil fortsette kampen

Tidligere i vinter ble det kjent at Deeyah måtte flykte enda en gang, fra London til Atlanta i USA, på grunn av trusler fra det engelske muslimske miljøet, skrev VG.

I videoen forteller hun at truslene har fått henne til å vurdere å gi seg med musikken.

- Jeg overveide det. Jeg kan jo ikke fortsette å rømme fra land til land, men så besluttet jeg å fortsette. Gjennom musikken og videoene mine, vil jeg arbeide aktivt for kvinners rett til å kaste drakten, eller å gå med den.