Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Mutanter og Bjørk

Islandske Bjørk har premiere på fredag i Lars von Triers film «Dancer in the Dark». Hun må dele oppmerksomheten med mutantene i «X-Men».

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fredag 8 september har tre filmer premiere. Det er noe å velge mellom for enhver smak. Amerikansk science fiction, storslagent epos om Kinas første keiser og von Triers musikal med Bjørk i hovedrollen.

«X-Men»

Regi: Bryan Singer

Med: Hugh Jackman, Patrick Stewart, Ian McKellen, Famke Janssen, Halle Berry

Handling: En gang i den nære fremtid utvikler noen få mennesker spesielle evner. Disse evnene gjør at de blir fryktet av vanlige mennesker. Krigen mellom menneskene og mutantene er i gang.

Delta i Dagbladet.nos «X-Men» konkurranse!

«Den første keiseren»

Regi: Chen Kaige

Med: Gong Li, Zhang Fengyi,Li Xuejian

Handling: Storslått epos om Kinas første keiser. Regien er ved Chen Kaige, en av landets mest prominente regissører, kjent fra storfilmen «Farvell, min konkubine» (1993)

«Dancer in the Dark»

Regi: Lars von Trier

Med: Bjørk, Catherine Deneuve, David Morse, Peter Stormare

Handling: Selma er alene mor og tsjekkisk immigrant i USA. Her kjemper hun en hard kamp mot fattigdom og sin egen blindhet. Hun rømmer fra virkeligheten gjennom sin forkjærlighet for musikaler.