Mutt i manesjen?

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

VALG ’07: I følge Fabian Stang er jeg sur og misunnelig. Årsaken er at jeg i Dagbladet 7. august etterlyste mer politikk og mindre sirkus fra Høyres ordførerkandidat. Jeg konstaterer at Stang har valgt å møte utfordringen med å angripe meg i radioprogrammene P3Morgen og Dagsnytt Atten. Og med å gi media skylden for det bildet som er skapt av ham.

Denne sommeren har vi lest om Stangs nakenbading, om gressklipperen Lillemann, om at kjærligheten blomstrer, og om ordførerkandidatens gjestevisitt på et av Oslos sykehjem. Det er ingenting i veien med noe av dette, men jeg savner at han forteller velgerne hvor han står i viktige spørsmål. Det gjør jeg fortsatt.

Det gleder meg at Stang gjennom sitt sykehjemsbesøk har bidratt til å sette fokus på utfordringene innenfor helse- og omsorgssektoren. For eldreomsorgen i Oslo lider under Høyre og FRPs prioriteringer. Byen mangler sykehjemsplasser, og hjemmetjenesten preges av byrådets stoppeklokkeregime. Siden 2000 er antall sykehjemsplasser i Oslo redusert med over 500. I våre alternative budsjetter, har Arbeiderpartiet foreslått at bydelene skal få flere hundre millioner mer hvert år. Det ville gitt flere plass på sykehjem og bedre hjemmetjenester. Byrådet vurderer tydeligvis situasjonen som mer enn god nok: De foreslo i sitt budsjett for 2007 å legge ned ytterligere 300 sykehjemsplasser.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer