Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

My Bloody Valentine til Øya og Roskilde

Gjør comeback til sommeren.

(Dagbladet.no): Ryktene hadde versert lenge, og i går bekreftet endelig Roskilde-festivalen i en e-post til Dagbladet.no at My Bloody Valentine gjør comeback i Danmark i sommer.

Nå er det klart at bandet også spiller på Øyafestivalen i Oslo 8. august.

- Dette har vi forsøkt å få til siden vi i fjor hørte de første ryktene om at de skulle ut på veien igjen. Øya blir en av svært få festivaler bandet gjør til sommeren, skriver festivalen i en pressemelding.

Britene ga ut to album - i 1989 og 1991 - og særlig sisteskiva «Loveless» anses å være en moderne klassiker.

I en periode etter 1992 hadde bandet platekontrakt med Island Records, men til tross for å ha svidd av en mengde studiotimer materialiserte det seg aldri i et album.

I 1995 dro derfor medlemmene hvert til sitt - frontfigur Kevin Shields har for eksempel jobbet med Primal Scream, Patti Smith og Dinosaur Jr., samt laget låter til filmer som Sofia Coppolas «Lost In Translation».

De siste årene har My Bloody Valentine blitt stadig oftere namedroppet i plateanmeldelser - for eksempel i forbindelse med band som våre egne Serena Maneesh.

Nå er en ny plate på gang, og i tillegg til Roskilde og Øya vil bandet også spille på blant annet  Festival Internacional de Benicàssim i Spania i løpet av sommeren. Tre kommende konserter i England ble utsolgt i løpet av få minutter.

I tillegg til MBV, annonserer også Roskilde ferske navn som Yeasayer, Holy Fuck, Teitur og At the Gates.

SHOEGAZER-KONGENE: My Bloody Valentine regnes ofte for å være pionerer innen sjangeren som britiske medier døpte <a href=http://en.wikipedia.org/wiki/Shoegazer>shoegazer</a>. Med klokka fra venstre: Bilinda Butcher, Kevin Shields, Debbie Googe og Colm O\'Ciosoig.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media