- Mye å forbedre

Jostein Hasselgård mener det gjenstår en del arbeid før vinnerlåten sitter perfekt. Men låtskriver Arve Furset var aldri i tvil om at Jostein var rett artist.

Jostein var ikke den eneste som prøvesang vinnerlåten «I'm Not Afraid to Move On» foran Melodi Grand Prix.

- Jeg hadde blant andre Erik Jacobsen, som deltok i Grand Prix med låten «So You Say», og noen av deltakerne fra Fame Factory på TV3 i studio. Men etter bare én gjennomgang satt låten perfekt for Jostein, og da visste jeg at han var den rette til å framføre den, sier Furset.

- Det er en vanskelig sang å synge, for den går over et så stort spekter, sier Jostein.

Kvalitet

I går var det dagen derpå for årets Grand Prix-vinner, som taklet alt oppstyret etter seieren med knusende ro.

- Jeg prøvde å være meg selv midt oppe i det hele, og heldigvis hadde jeg masse familie og venner rundt meg. Det er mange som står bak en slik seier, mitt bidrag varte i bare tre minutter, sier Jostein.

- Jeg koste meg på festen etterpå, og følte meg helt trygg med venner og profesjonelle NRK-folk rundt meg.

24. mai skal han synge - og spille piano - på scenen i Riga.

- Jeg har sett reprisen av Grand Prix-sendinga i dag og ser at det er mye som kan forbedres. Jeg gleder meg til å jobbe med det framover, sier Jostein.

Etter seieren er det mange som gjerne vil ha en bit av Fredrikstad-gutten, men han akter ikke å hoppe på det første og beste tilbudet.

- Det viktigste for meg er at det jeg gjør har en musi-kalsk kvalitet, og jeg har det ikke travelt, sier han.

Noen plateplaner har han foreløpig ikke.

- Vi har snakket litt om det, men ingenting er avgjort.

Roer ned

Jostein har spilt piano siden han var liten, og har også piano som biinstrument på Musikkhøgskolen.

- Jeg begynte å spille klassisk piano som seksåring og holdt på med det i mange år før jeg gikk over til mer improvisjonsbaserte ting. Det er det jeg liker best å holde på med, sier han.

Noen strategi fram mot finalen i Riga har han ikke lagt foreløpig.

- Vi tar ting litt som de kommer, i dag er jeg mest opptatt av å roe meg ned, og til uka skal jeg tilbake på jobben i skolefritidsordningen. Men jeg gleder meg til å reise til Riga, det kommer helt sikkert til å bli moro, sier Jostein.

TAR DET ROLIG: Jostein Hasselgård studerte reprisen av Grand Prix-sendinga i går og gleder seg til å finpusse framføringen fram mot finalen i Riga 24. mai.