Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Mye action, lite framdrift

Når CIA kommer på Norgesbesøk.

HALVT OM HALVT: Selv om første halvdel bygger opp til en utmerket thriller, ender det med altfor mye action og ikke så mye framdrift i selve handlingen, skriver vår anmelder om høstens kriminalroman fra Stein Morten Lier. Foto: Frank Karlsen
HALVT OM HALVT: Selv om første halvdel bygger opp til en utmerket thriller, ender det med altfor mye action og ikke så mye framdrift i selve handlingen, skriver vår anmelder om høstens kriminalroman fra Stein Morten Lier. Foto: Frank Karlsen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| BOK: «Haukene» er en aktuell thriller om oljeboring i nord, et forsvunnet, høyteknologisk våpen og et CIA som får frie tøyler på norsk territorium.

Midt oppi det hele står en barsk FSK-oberst og en målbevisst NUPI-forsker.

NorskitalienskNorskitalienske Mariangela Nielsen har laget en rapport om nasjonens nye posisjon som Vestens viktigste oljeland, som hun legger fram for en ikke helt overbevist statsminister.

Han er dessuten opptatt av å berge Norges ære i forbindelse med utviklingen av en ny missil fra Kongsberg Våpenfabrikk.

Nå er en viktig del av missilet stjålet, og oberstløytnant Martin Mæle får i oppdrag å samarbeide med CIA om å finne den.

Ludlum-territoriumMed en mannlig og en kvinnelig helt på plass burde alle være fornøyde, særlig når de to ikke alltid vet hvor de har hverandre.

For dette er klassisk Robert Ludlum-territorium, hvor venner er fiender og fiender er venner, og den man stolte på i det ene øyeblikket i det neste viser seg å jobbe for den andre parten.

Sånne plott kan være både spennende og underholdende, men «Haukene» slipper opp for damp omtrent halvveis. Og selv om første halvdel bygger opp til en utmerket thriller, ender det med altfor mye action og ikke så mye framdrift i selve handlingen.

Det ene må ikke kvele det andre.

Og så klarer jeg ikke å la være å irritere meg over alle de små slurvefeilene: president Reagen, Sunset Bulevard, Patek Philipe, Condolezza Rice ...

Anmeldelsen sto på trykk i Dagbladet 28. september 2009.

image: Mye action, lite framdrift

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!