Mye for penga

Den ser ut som om den er laget for 4,50 og en binders og en tyggegummi, men «Mongoland» har blitt en sjarmerende og eksentrisk opplevelse. Og første halvdel av filmen er så bra at du nesten tilgir svakhetene som kommer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

«Mongoland» er en morsom og ikke så helt lite eksentrisk film. Raringene står formelig i kø for å få være med: Den prinsippfaste taxisjåføren som er redd for å undergrave yrkesgruppa si hvis han gir en gratistur, uskyldsrene Vegar , den engelske bilmekkeren Wayne , wannabe-rapperen Gary («Det e\'kje så mye å rappe om i Stavanger»), rockeren Stian og køllesvingeren Marco , og ikke å forglemme julenissen, som har en viktig rolle, han også.

Men hovedpersonene er pene og forelskede Pia (Pia Tjelta) og den sleske sjarmøren Kristoffer (Kristoffer Joner - kjent som slesking også i «Offshore»).

Pia kommer hjem til Stavanger og julefeiring etter et halvt år i utlandet, og drømmer om å treffe igjen kjæresten Kristoffer. Men han er ikke lett å finne. Etter at hun dro gikk han i skjul, og historien om Kristoffers eksil brettes ut samtidig som Pias leteaksjon går sin gang.

Her har regissør Arild Østin Ommundsen gjort det motsatte av hva alle andre regissører gjør: Han forteller hovedhistorien i svart-hvitt og tilbakeblikkene i farger, og han forteller med stor iver og vilje til å gjøre ting annerledes. Ellers har filmen et rocka, rufsete preg, og selv om kamera ikke alltid er like stødig, så funker det.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer