Mye har skjedd siden «Duke Nukem Forever» ble påbegynt ...

(Dagbladet.no): Denne uken overrasket spillselskapet 3D Realms en hel spillverden ved å slippe et glimt av det evig-utsatte actionspillet «Duke Nukem Forever».

Spillet har vært under utvikling i hele ti år - det ble først offentliggjort i 1997. Siden den gang har det garantert skjedd store omveltninger i utviklingen - det er neppe det samme materialet 3D Realms sitter med nå som da de startet jobben i -97.

Nettsiden med det treffende navnet The Duke Nukem Forever List har i lang tid ført en stadig oppdatert liste over alt som har skjedd i spillverdenen -  og utenfor - siden spillet for første gang ble offentliggjort.

Og det er ikke lite - vi nevner her et par utdrag fra den omfattende listen:

• Det er utgitt 25 spill i «Final Fantasy»-serien, 14 «GTA»-spill, 15 «Zelda»-spill, 75 «MegaMan»-spill og 50 «Star Wars»-spill

• Mario har opptrådt i 58 forskjellige spill

• Alle «Metal Gear Solid»-, «Tony Hawk»-, «Halo»-, «Gran Turismo»- og samtlige førstepersons skytespill basert på annen verdenskrig (med unntak av «Wolfenstein 3D») er utgitt

• 17 spillkonsoller og håndholdte maskiner er produsert og lansert

• Over 4500 spill er gitt ut til disse konsollene i USA

• Over 350.000.000 spillkonsoller og håndholdte maskiner er solgt verden rundt

• I 1997 var den raskeste nettilkoblingen hjemme hos vanlige folk et 33.6 kbps-modem (oppdatert: Dette gjelder vel USA, i Norge hadde vi ISDN ...)

I tillegg nevner listen en rekke hendelser som har tatt like lang eller kortere tid enn utviklingen av «Duke Nukem Forever». Visste du for eksempel at The Beatles ble stiftet, ga ut alle låtene sine, og ble oppløst på like lang tid?

Det er mye mer moro å finne i lista om du er nysgjerrig.

Og som siden selv påpeker: Det at vi nå er blitt servert en rykende fersk video, trenger ikke nødvendigvis bety at vi skal holde pusten i påvente av det ferdige resultatet - en endelig lanseringsdato er ennå ikke satt ...

TIDLIG VERSJON: Dette er et boksbilde som ble sluppet i 2002.