Utfordringer: Gjennomsnittlig lavere utdanning, mindre inntekt og sysselsetting samt kostnader til integreringstiltak bidrar til at kommuneøkonomien og tjenestetilbudet vil få utfordringer, skriver Tommy Skjervold. Foto: Privat.
Utfordringer: Gjennomsnittlig lavere utdanning, mindre inntekt og sysselsetting samt kostnader til integreringstiltak bidrar til at kommuneøkonomien og tjenestetilbudet vil få utfordringer, skriver Tommy Skjervold. Foto: Privat.Vis mer

Mye innvandring til Oslo vil koste

Jeg frykter for det økonomiske regnskapet i fremtiden, og ser derfor ikke utelukkende med glede på den raske befolkningsveksten vi nå står midt oppe i.

Meninger

Oslo kommune har lenge hatt gode tall å vise til fra kredittrating-byråer, med AAA rating og rosende ord. Det tyder på at Oslo er godt styrt, uten tvil.

Men hva har vi i vente? Mye innvandring til Oslo vil koste. Gjennomsnittlig lavere utdanning, mindre inntekt og sysselsetting samt kostnader til integreringstiltak bidrar til at kommuneøkonomien og tjenestetilbudet vil få utfordringer.

I tillegg investerer Oslo kommune dyrt i Bjørvika, med museum og bibliotek til milliarder i vannkanten. Deretter har vi pensjonsforpliktelsene. Det er slett ingen hemmelighet at dette vil spise enormt av kommunens driftsinntekter i årene som kommer.

Utgiftene står i kø, og fortsatt ønsker byens politiske ledelse og opposisjon å ta imot flyktninger i stort antall fremfor å hjelpe de mange i nærområdene.

Løsningen ser ut til å være eiendomsskatt, en usosial skatt som rammer like hardt på pensjonister som høytlønnede. Raymond Johansen sier skatten er «moderat», men med dette fremtidsbildet er det hevet over enhver tvil at skattene vil økes.

Jeg frykter for det økonomiske regnskapet i fremtiden, og ser derfor ikke utelukkende med glede på den raske befolkningsveksten vi nå står midt oppe i, og foran. Men det er tross alt opp til velgerne.

Lik Dagbladet Meninger på Facebook

Meninger rett i innboksen?

Meld deg på vårt nyhetsbrev for å motta ukens viktigste saker fra Dagbladet Meninger hver fredag. Nyhetsbrevet kan inneholde annonser. Du kan når som helst melde deg av.