KOMMENTARER

Mye kan gå galt under evakueringen av Aleppo

Endelig er redningsoperasjonen i gang.

MOT REDNINGEN: Syriske skadde sivile ventet i morgentimene i dag på å bli evakuert fra Øst-Aleppo. Foto: Karam al-Masri/AFP/Scanpic NTB
MOT REDNINGEN: Syriske skadde sivile ventet i morgentimene i dag på å bli evakuert fra Øst-Aleppo. Foto: Karam al-Masri/AFP/Scanpic NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Interne kommentarer: Dette er en kommentar. Kommentaren gir uttrykk for skribentens holdning.
Publisert

I timevis har rekka av grønne busser stått ved kontrollposten som fører inn til det siste, lille området de syriske opprørerne i Øst-Aleppo kontrollerer. Samtidig har en konvoi av ambulanser fra Den syrisk-arabiske røde halvmåne, i samarbeid med det internasjonale Røde Kors, begynt evakueringen av 200 sårede fra det beleirede og utskutte området.

Det vil ta minst to-tre dager å gjennomføre evakueringen, hvis den da blir gjennomført i sin helhet.

Planen er som følger:

Først skal de livstruende skadde evakueres, deretter kommer turen til de andre som trenger medisinsk hjelp. Ifølge De hvite hjelmene, skal det dreie seg om 600 personer, men dette tallet er vanskelig å bekrefte. Noen befinner seg ifølge rapporter på et sønderskutt sykehus, der det verken finnes utstyr som virker eller medisiner. Andre skal være på steder som er etablert for å ta imot skadde, men som mangler det meste.

Det sies ingenting om hva man skal gjøre med sårede opprørere. Det er et av spenningsmomentene de neste timene. Hva gjør syriske soldater som stanser ambulanser med veldig mange unge eller voksne menn?

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer