- Mye kjærlighet og slåssing

Keanu Reeves avslører litt av innholdet i de etterlengtede oppfølgerne til «The Matrix».

Hva mener du om Matrix? Delta i debatten! Filmene «The Matrix Reloaded» og «The Matrix Revolutions» slippes begge to neste år. De er oppfølgere fra storhiten «Matrix» som kom i 1999. Det er Wachowski-brødrene som har regien på alle tre filmene.

Første film i trilogien fikk en mye omdiskutert firer i Dagbladet.

Da handlet det om datahackeren Neo, spilt av Keanu Reeves. En aller annen gang i nær framtid oppdager han at alt livet på jorda muligens ikke er mer enn en detaljert fasade laget av ondskapsfull cyber-intelligens.

Målet for fienden er å blidgjøre oss mennesker mens vi egentlig slaver og brukes som drivstoff i Matrix\' kampanje for å overta verdensherredømmet.

Neo slår seg sammen med de likesinnede krigerene Morpheus (Laurence Fishburne) og Trinity (Carrie Ann Moss) i kampen for å overvinne Matrixen og frigjøre menneskene. I denne kampen utpekes Neo til «The One», han som skal lede an.

Og publikum har helt siden forrige årtusen altså ventet på den forferdelig spennende oppfølgeren.

- Noe ekstraordinært

Nå er den straks her. I hovedrollen er fortsatt Keanu Reeves. I et intervju med MTV avslører skuespilleren litt av innholdet i de nye filmene.

- Vårt håp er å skape noe helt ekstraordinært. For oss handler det om å fortelle en historie, sier skuespilleren.

- Vi har brukt et virituelt kamera, så det dreier seg om å bruke kameraet på måter som et vanlig kamera ikke kan brukes på. Det forandrer perspektivet. Det er spennende å være en del av dette. Jeg håper folk liker det.

Trente i fire måneder

Stuntene er viktig i filmene, og regissørene håpet at skuespillerne kunne gjøre de fleste stuntene selv. Og sånn ble det.

- Det var spennende å forsøke seg på de innfløkte slåssescenene, jeg gjorde så mange stunt som jeg klarte, sier Reeves, som fikk smaken på våpen. Hans karakter Neo, bruker nemlig en hel del av dem i de nye filmene. Det blir for eksempel scener med sverdkamp.

Keanu måtte legge seg i hardtrening før innspillinga av filmene. I fire måneder trente han på egen hånd, og deretter slåss han mot 12 stuntmenn hver dag i tre uker.

Da trente han til en kamp mellom Neo og fienden Smith. Den vises i film nummer to, «Reloaded». Neo må slåss mot en rekke Smiths.

- Det tok 27 dager å skyte scenen, og deretter brukte vi mange dager på det vi kaller å «fange bevegelsene». Det blir integrert med noe av det vi gjorde med virituelt kamera. Vi har rett og slett forsøkt å lage en skikkelig god slåssescene.

Oppfølgerne har også fått flere danseseksvenser. Omtrent 1000 unger deltar i scenen, og det brukes masse improvisert sang i den.

- Vi filmet dansescenen i Oakland, California. Det var en flott følelse. Alle var så entusiastiske, forteller Keanu.

Tidligere har produsent Joel Silver avslørt at film to avsluttes med en spektakulær biljakt.

- Den er bare så hinsides det man fantaserer om. For det er ingen lover, ingen regler i cyberverdenen, sa Silver til Canoe.ca.

Kjærlighet

De ferdige filmene har ikke hovedpersonen sett ennå. Men Keanu har vært til stede:

- Det handler fortsatt om Neos reise. Han fortsetter å oppdage ting og følger sine forpliktelser som «The One». Det blir mer romantikk. Masse, masse kjærlighet, avslutter skuespilleren.

På de offiselle nettsidene til Reloaded kan du se flere trailere fra filmen.

<B>TRINITY, NEO OG MORPHEUS:</B> Kjemper mot fienden nok en gang. Også enda en gang til.
OMTALT SLÅSSESCENE:</B> Fansen gleder seg til denne scenen der Keanu Reeves bedriver matrial arts. Han måtte øve med 12 stuntmenn i tre uker.
KJÆRLEIK:</B> Det blir mye mer kjærlighet i de to oppfølgerne. Det er godt å vite at det også klines i framtida.