«Mye logistikk når man lager actionbaluba til 220 millioner dollar»

Joss Whedon får oss til å glemme «The Avengers» latterlige utgangspunkt.

REDDER MANHATTAN: Scarlett Johansson er «Black Widow», den eneste kvinnelige superhelten i actionfylte «The Avengers».
REDDER MANHATTAN: Scarlett Johansson er «Black Widow», den eneste kvinnelige superhelten i actionfylte «The Avengers». Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

FILM: Som regissør Joss Whedon har sagt om sin egen film: «It makes no sense, it's ridiculous.» Dette er holdningen jordboere over fjorten bør ha til de fleste superheltfilmer og det er derfor ikke vanskelig å skjønne at også Whedon finner det latterlig å redde verden ved å samle Tor med hammeren, en sinna grønn mann, en rappkjefta metallmann, Captain America, en allsidig spionbabe og en bueskyter på samme team.  

Men hva skal man gjøre når Loke (Tom Hiddleston), Tors forsmådde halvbror fra Åsgard, slår seg sammen med fryktinngytende chitauri  fra det ytre rom og stjeler Tesserakten, en liten kube som inneholder en uendelig mengde energi, for deretter å angripe jorda med en hær av chitauri og enorme, flygende metalløglepølser med skjelettet ytterst, som harver løs på Manhattans bygningsmasse? Jeg bare spør.  

Jordboernes hovedkvarter er et tilsvarende enormt flygende hangarskip, der Marvels superhelter viser oss sine respektive ferdigheter i håp om å redde menneskeheten.  

Det funker   Hvis du synes dette høres ut som en filmkoloss som vil kollapse under sin egen vekt av superheltemot, slik «John Carter» gjorde for noen uker siden, tar du trolig feil. «The Avengers» har den store fordel at både Thor (Chris Hemsworth), Captain America (Chris Evans) og Iron Man (Robert Downey jr.) har spilt inn store penger de siste årene. Utfordringen har derfor vært å finne en regissør og manusforfatter som kan få dette usannsynlige mestermøtet til å funke.  

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer