Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

- Mye Marve i Narve

Marve Fleksnes har fått en konkurrent. Vaktmester Roy Narvestad herjer i «Borettslaget» på NRK1, men det er likevel langt igjen til Marves seerrekord fra forrige lørdag. I kveld dukker han opp igjen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

1,4 millioner nordmenn tok imot lagersjef Marve Fleksnes på skjermen sist lørdag. 16 lørdager framover får du se Marves nye og gamle meritter.

- Det er inkluderende underholdning, sier Rolv Wesenlund, som mener tv-kanalene de siste åra har vært overfokusert på humor med politiske undertoner som skal passe for en smal aldersgruppe.

- Marve mangler fullstendig sosial intelligens, og er dessverre ikke alene om det. Det er mange som kjenner en Fleksnes, men nekter at de er en selv, tror Rolv Wesenlund.

Vil ikke såre

- Det er mye Marve Fleksnes i Roy Narvestad. Han sutrer, opptrer uhøflig, er manipulerende overfor omgivelsene og har noen halvpsykopatiske trekk. Det er ingen nyanser i hans liv, sier Robert Stoltenberg (36). Torsdag hadde «Borettslaget» premiere - med 738000 seere.

- Min fortid som borettslagsbeboer har gitt meg rikelig tid til å studere typer som lever der, sier Stoltenberg, som har fått Engelsborg Borettslag på Rodeløkka i Oslo til å åpne dører og leiligheter for NRK. I ytterligere ti uker får det fiktive borettslaget «Tertitten Borettslag» vrengt innsida ut.

- Det er ikke min intensjon å såre noen. Men jeg har funnet fram til typer som passer i vår tid. En pakistansk familie, for eksempel. Det ville vært mer rart om jeg ikke tok dem med, sier Stoltenberg.

- Når vi harselerer med en muslimsk familie, er det samtidig et tegn på at de er inkludert i det norske samfunnet, mener prosjektleder Axel Hveding i NRK.

En god latter

- Jeg håper folk tar det for hva det er: humor. Folk har godt av å le av seg selv - slik de også må med Fleksnes. Jeg er oppvokst med den tv-serien. Flere situasjoner har brent seg fast i hukommelsen.

- Fleksnes står for den gamle humoren, du representerer den nye humorgjengen i NRK. En tung byrde?

- Jeg føler det ikke slik, og jeg reflekterer ikke så mye over det når jeg lager tv. Men det er lettere å spille roller enn å være seg selv. I de fiktive rollene kan jeg si ting Robert Stoltenberg ikke kan si, sier Robert Stoltenberg.

NY VAKTMESTER: I «Borettslaget» treffer du 13 ulike figurer. Vaktmester Roy Narvestad er én av dem. Serien trakk 738000 seere torsdag.
SNART SLUTT: Rolv Wesenlund har spilt inn en ny episode med Marve Fleksnes. Det blir den absolutt siste, sier han. De gamle episodene sendes nå i reprise på NRK1.
Hele Norges coronakart