Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Meninger

Mer
Min side Logg ut

Coronaviruset

- Mye mer alvorlig enn dere tror

- Jeg håpet sterkt at Norge skulle lære av våre feil før det var for seint, men jeg ser med voksende uro at det ikke skjer, skriver norske Hilde Straume som bor i Nord-Italia.

TA GREP!: - Helsemyndighetene må ta grep selv om det er upopulært. Norge er et land med en bred dugnadsånd, så nå må dere gjør en motsatt dugnad, oppfordrer norske Hilde Astrid Straume, bosatt i Italia. Vis mer
Meninger

Hei alle der hjemme i Norge. Jeg bor i Italia i nærheten av Milano.

Vi er som dere sikker vet hardt rammet av coronaviruset. Natt til søndag ble store deler av Nord-Italia satt i karantene.

23 februar, hadde vi 89 som var smitta av viruset. Nå 14 dager seinere har vi 7375 og vi har mista 366 av våre kjære.

Det er lett å si at det er de eldre og svake som dør av korona. Vi har alle noen som befinner seg i denne risikogruppa. Personer som vi er glade i og ikke vil miste.

Dersom disse ikke blir smitta, kan vi få ha dem hos oss i mange år ennå. Eldre, lunge- og hjertesyke, astmasyke, kreftsyke, de med nedsatt immunforsvar etc.

Derfor må vi alle ta ansvar og hindre at viruset sprer seg. Her i Italia, og spesielt her i Lombardia har vi et veldig bra helsevesen. Mange av våre sykehus rangerer veldig høyt på verdensbasis.

Vi begynte tidlig å forberede oss på denne epidemien, men likevel ble dette mye mer alvorlig og vanskeligere enn vi trodde på forhånd.

Myndighetene, helsevesenet og militære var tidlig ute med retningslinjer og tiltak for å begrense spredningen av viruset. Drastiske tiltak med karantene, stenging av universitetet, sportslige og kulturelle aktiviteter.

FOREBYGGER: Statsminister Erna Solberg snakker om tiltak for å hindre spredning av coronaviruset. Reporter: Mats Rønning. Video: Per Ervland. Vis mer

Jeg er utrolig stolt over å bo i et land som tar ansvar. Dessverre er vi alle udisiplinerte og egoistiske individer, derfor må ekspertisen sammen med myndighetene bestemme.

Derfor blir jeg veldig provosert når jeg leser at dette er typisk italiensk hysteri.

Jeg håpet sterkt at Norge skulle lære av våre feil og organisere seg før det var for seint, men jeg ser med voksende uro at det ikke skjer.

Søndag landet et fly på Torp som kom fra Bergamo i Nord-Italia, som ligger i den samme region som nå er sperret. Da var det ingen helsekontroll av disse på flyplassen. Det er utrolig dårlig!

Når jeg leser videre i dag at helsedirektoratet og Svein Lie sier at det er opp til arrangørene om arrangementer skal avlyses eller ei, blir jeg målløs.

Arrangører vil jo tjene penger og tenker vel ikke på helse!

Helsemyndighetene må ta grep selv om det er upopulært. Norge er et land med en bred dugnadsånd, så nå må dere gjør en motsatt dugnad.

Dere må oppfordre hverandre til å gjøre minst mulig sosialt. Dersom ikke myndighetene tar ansvar, må folket gjøre det.

Dette er mye mer alvorlig en dere tror. Ikke reis, ikke gå på konsert, ikke gå på kino og ikke på sportslige arrangement!!!

Hold dere hjemme, og spre minst mulig mens dere kan. Når legene sier at; vi må gjøre som i krig, ta et valg om hvem vi skal redde. Da er det alvorlig.

Dette innlegget ble først publisert på Hilde Astrid Straume sin Facebook-side.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!