Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Recap: «Love Island» på TV 2, episode 1

Mye Morten i monitor

Hva skal vi leve av etter babyoljen? «Love Island» byr på svar.

SNEAK PEAK: Se de første bildene fra årets sesong av «Love Island», der Morten Hegseth er programleder. Reality-programmet hadde premiere 5. januar, og sendes søndag til og med torsdag i åtte uker. Video: TV 2 Vis mer

OBS: Denne recappen inneholder mer enn daglig anbefalt dose av Morten Hegseth, samt spoilere for første episode av «Love Island».

Det er ikke mer enn halvannet år siden TV3 lanserte sitt eksotiske sjekkeprogram basert på den britiske suksessen «Love Island». Programmet fikk terningkast tre i VG og Dagbladet – til sammen, og det er ikke mer enn halvannet år minus to måneder at TV3 kansellerte samme program.

Eller: «Det stemmer at vi per nå ikke planlegger noen ny sesong av «Love Island». Men hvem vet, det gjelder nødvendigvis ikke for all framtid, som TV3 formulerte det, TV-bransjens svar på «Nala har flyttet til en gård i Sverige».

Nå er pausen over og kjærlighetsøya har steget opp fra havet igjen et sted utenfor Argentina. Riktignok på ny kanal og fra nytt produksjonsselskap, og med programleder Tone «Albert» Aaberge byttet ut med «homolobbyens first lady» (den munnrappe voiceoverens ord, ikke mine), nemlig Morten «Ikke Vegard Harm» Hegseth.

Og han gleder seg ikke minst, for å si det sånn.

«Ok, kjempefint. Også et der du holder deg på haken og ser tankefull ut. Nei, haken er den greia nederst på fjeset...glem det.» Foto: TV 2
«Ok, kjempefint. Også et der du holder deg på haken og ser tankefull ut. Nei, haken er den greia nederst på fjeset...glem det.» Foto: TV 2 Vis mer

Det er her verdt å nevne at TV 2 Sumo tjuvstartet for noen dager siden med en aldri så liten webserie kalt «Reisen til Love Island,» som trass i hva navnet skulle tilsi, ikke er en ny romanserie fra hun dama som skrev «Fifty Shades» (orker ikke google navnet).

Nei, dette handler på alle måter om selveste Morten Hegseth og hans forberedelser til «Love Island». Formodentlig laget for å bygge opp forventningene. (Morten sine, altså, ikke våre.)

Så du trodde dette programmet skulle ha deltagerne i fokus? Hah. Foto: TV 2
Så du trodde dette programmet skulle ha deltagerne i fokus? Hah. Foto: TV 2 Vis mer

Webserien tar for seg Mortens sjelelige reise (vi forskånes for flyturen til Buenos Aires) de siste månedene. Her følger en lynrecap i punktform.

  • Morten mottar programledertips fra sitt programlederforbilde Solveig Kloppen (som tilfeldigvis også tilhører på moderkanalen TV 2. Flaks!)
  • Morten forteller at han elsker melon!
Foto: TV 2
Foto: TV 2 Vis mer
  • Morten tatoverer sleeve på armen fordi han «skal til Argentina i januar og lage tv-program der jeg skal være heit og hot, og det mest sexy jeg vet er tatoveringer»! Tatoveringen består blant annet av «Love Island»-logoen, men før du tenker det er i overkant lojalt mot en midlertidig arbeidsgiver: logoen er et hjerte.
  • Morten er på treningsstudio!
  • Morten er på fotosession!
  • Morten er hos stylist!
  • Morten er hjemme hos moren i Trøndelag og pakker! Her intervjuer han moren om seg selv, og stiller spørsmål av typen «når skjønte du at jeg var opptatt av kjendiser», og «trodde du jeg noen gang skulle få en sånn jobb?»
  • Morten ber oss laste ned «Love Island»-appen, hvor du kan «være med og vote og stemme og sånn»!
  • Morten forteller to ganger på ti sekunder at å være programleder for «Norske Talenter» er drømmejobben. Solveig Kloppen bør sove med ett øye åpent fra nå av.
Men sittestillingen gadd ikke Solveig gi noen pointers på, nei. Foto: TV 2
Men sittestillingen gadd ikke Solveig gi noen pointers på, nei. Foto: TV 2 Vis mer

Nevnte jeg at Morten Hegseth var med? Bra. Da kan vi begynne.

«Det suser av bølger og eksotiske fossefall», sier fortellerstemmen. Og ikke minst suser det av at dronebildene er kjøpt fra samme bildearkiv som «Paradise Hotel» bruker.

Ikke fortell meg at dere ikke har sett dette bildet i hver eneste episode av PH de siste elleve årene. Foto: TV 2
Ikke fortell meg at dere ikke har sett dette bildet i hver eneste episode av PH de siste elleve årene. Foto: TV 2 Vis mer

«Det stemmer, vi er på Toten! Neida!» fortsetter den kvikke voiceoveren. Åja, han er en slags Pærra-variant av Anders Hatlo fra «4-stjerners middag»! Takk Gud for at han la til den neida-en, ellers hadde jeg ikke visst HVA jeg skulle trodd!

«Vi har høye forventninger, og en enda høyere programleder. Homofober med høydeskrekk, løp mens dere kan, her kommer homolobbyens first lady...» Vi er 25 sekunder inn, og allerede har Morten Hegseths legning og høyde blitt nevnt to ganger.

Og så kommern, selveste Hegseth’en, VGTVs nest mest populære influencer, i smakfull sakte film, og et antrekk laget av pur mote. Opplæringen hos Solveig (eller skal jeg kanskje si KLOPP-læringen? Nei? Ikke?) har båret frukter. Han husker å legge trykk på ALLE ordene regissøren har uthevet i manuset hans.

1) Det er ikke sånn vinterdepresjon fungerer. 2) Ikke solvarme heller.
1) Det er ikke sånn vinterdepresjon fungerer. 2) Ikke solvarme heller. Vis mer

Så får vi en åpningssekvens av deltagere som tygger på et strå, trener MMA, løper gjennom en eng, og andre kjærlighets- og/eller øyrelaterte ting.

Etterpå insisterer voicen på at jentene må haike inn til villaen i en shabby pickup-bil, og ok, hvis du sier det, vi får vel nesten bare stole på at dette faktisk skjedde og ikke er noe som er planlagt av produksjonen. Virker som en rar ting å finne på, spesielt siden det ikke får noen konsekvenser for programmet videre, eller engang nevnes igjen.
Etterpå insisterer voicen på at jentene må haike inn til villaen i en shabby pickup-bil, og ok, hvis du sier det, vi får vel nesten bare stole på at dette faktisk skjedde og ikke er noe som er planlagt av produksjonen. Virker som en rar ting å finne på, spesielt siden det ikke får noen konsekvenser for programmet videre, eller engang nevnes igjen. Vis mer

Jentene får se villaen, og vi får en obligatorisk rekke av «wow» og «oh, shit», supplert med litt generell hvining, og skjenking og skåling i sjampagne. Men før du tenker at dette programmet er til forveksling likt alle andre realityprogrammer med respekt for seg selv som inneholder noe som kan minne om en villa eller et hotell, har de en tvist: hviningen skjer nemlig før vi har blitt introdusert for deltagerne. Den så du ikke komme, tenker jeg.

Så introduseres deltagerne. Oda er 22 år, og er ofte glad. «Og den gleden vil ofte smitte over til andre.» Og det helt uten at den svir når du tisser, eller må kureres med en antibiotikakur.

Glede – følelsenes klamydia. Foto: TV 2
Glede – følelsenes klamydia. Foto: TV 2 Vis mer

Oda kan fortelle oss at det hun gleder seg mest til med å være med på «Love Island» er opplevelsen.

Neste ut er Mie. Hun er på sisteåret i bachelor i internasjonale studier, og kan fortelle at hun ofte får komplimenter for øynene, smilet og kroppen sin. «Det er alltid hyggelig,» sier den unge akademikeren.

Turtelduen Mie. Foto: TV 2
Turtelduen Mie. Foto: TV 2 Vis mer

Mie og Oda skåler, og mens de venter på de andre jentene benytter de anledningen til å si at de lurer på hvordan de andre jentene er. De trenger ikke lure lenge.

Thammy er 28 år, brasilianer og dramaqueen med temperament.

Thammy jobber som flammeblåser, som jeg går ut fra er noe helt annet enn flammesluker. Foto: TV 2
Thammy jobber som flammeblåser, som jeg går ut fra er noe helt annet enn flammesluker. Foto: TV 2 Vis mer

Hun foretrekker høye gutter, og har to krav til menn: at de elsker mammaen sin, og gir henne masse oppmerksomhet. En kombo som jeg umulig kan se for meg vil by på konflikter av noe slag hos en selverklært dramaqueen.

Thammy har «aldri blitt avvist, og om jeg blir det bare prøver jeg litt hardere.» Pass på, folk har blitt hashtagger på Twitter av mindre, Thammy.

Så blir hun såpass engasjert at hun slår over på engelsk, Brasils femte største språk. «I really wanna find my soul mate, so please let’s pray to God and let HIM be on Love Island.» Det er uklart her om hun sikter til at Gud skal være på øya, at hun vil bli sammen med Ham, eller om hun bare har fått beskjed av regi om å legge litt rart trykk på setningen. Kun Vårherre HAR svar.

Oda påpeker at de alle er helt forskjellige, og at det er veldig kult at de har valgt forskjellige personer. Til forskjell fra f.eks. å la alle deltagerne være samme person, som kunne ført til at det ble litt forutsigbart hvem som stakk av med seieren.

«Ja, det hadde vært jævlig kjedelig om alle var blonde.» Akkurat det Oda mente, Thammy.

Så kommer to jenter til! Nora er 22 år, sier hun har rolig energi, men kan også finne på mye faenskap.

Så gjør hun yoga med en diger liksomvannmelon, formodentlig til Morten Hegseths store glede. Foto: TV 2
Så gjør hun yoga med en diger liksomvannmelon, formodentlig til Morten Hegseths store glede. Foto: TV 2 Vis mer

Iselin er 24. Hun er skravlete, liker «håpløs romantikk», og overdimensjonerte blomster.

Eller kanskje hun bare er bittebitteliten? Foto: TV 2
Eller kanskje hun bare er bittebitteliten? Foto: TV 2 Vis mer

Så kommer Selveste Morten Hegseth™, og utløser litt mer hvining. Da han får se jentene i bikini slipper den gifte mannen bomben. «Jeg trodde jeg var homo, men det tror jeg ikke nå.»

Røffeste realitybruddet siden eksen til Anne-Mona fikk se henne bli sammen med Ramsey på direktesendt tv i første sesong av «Big Brother»?

«Hva skal til for at en venn skal mjukne hjertet ditt?» spør han Thammy, som slikker seg rundt munnen.

«Nora, hva skal til for at du skal falle pladask?»

Hun svarer at hun må dras mot energien hans, og ikke minst må han «ha SYKT god selvtillit.»

Er jentene klare for å treffe gutta, mon tro? «Neeeei,» hviner de. Neida! De sa ja!

Så kommer gutta, og det hvines litt til.

Den nye hvinen. Foto: TV 2
Den nye hvinen. Foto: TV 2 Vis mer

Johannes er førstemann. Han er 27 år. Til vanlig er han jusstudent som jobber i advokatfirma, men for øyeblikket danser han i en vindmaskin. Han har god selvtillit, og synes alle andre skal ha det også.

Objection, your honor. Foto: TV 2
Objection, your honor. Foto: TV 2 Vis mer

Jentene blir bedt om å ta et skritt frem om de er interessert. Oda er den eneste som gjør det, og forklarer det med at «han er jo ikke ille å sje på da. Det er noka som skurre litt, men får bare satse på magefølelsen.» Det sier du NÅ ja, men tenk på når hvetebrødsdagene og den første forelskelsen er over.

Nora «jeg faller bare pladask for gutter med SYKT god selvtillit» forteller at hun ikke valgte ham fordi han var litt for cocky. Ah, mysteriet kvinnen.

«JEG liker en gutt som står for det han er... og gjør,» sier Morten Hegseth, i tilfelle vi skulle glemme at programmet handlet om ham.

Hva skal vi leve av etter babyoljen? Jo, Morten Hegseth, Morten Hegseth, og Morten Hegseth. Foto: TV 2
Hva skal vi leve av etter babyoljen? Jo, Morten Hegseth, Morten Hegseth, og Morten Hegseth. Foto: TV 2 Vis mer

Thammy forklarer hvorfor hun ikke valgte Johannes: «Det er liksom høydemessig.» Ouch.

Vi har tross alt ikke snakket om programlederen på minst førti sekunder, så Morten tar ordet. «Men hvis Johannes hadde hatt litt av min høyde, så kanskje du hadde tatt steget fram?»

«You’ll never know,» sier Thammy, den brasilianske eksistensfilosofen.

Villaens andre gutt er Nate. Han er 23 og driver med musikk på fritiden, noe han muligens har mye av, siden han ikke sier hva han jobber med. Drømmedama er «morsom, utadvent, og musikken da, selvsagt.» Selvsagt.

«Hvordan føler du deg? Du ser helt rå ut!» sier Morten Hegseth til mannen kun iført badebukse.

MH minner om at selv Oda, som allerede har en partner, kan ta steget frem nå. Men det er bare Thammy som går frem. Nate elsker nemlig moren sin, og det gjør hun også (sin egen altså, ikke Nates), så de har sykt mye felles.

Litt som i «Batman vs. Superman» da Batman og Superman sluttet å jevne jorden med jorden mens de banket opp hverandre, fordi de oppdaget at begge hadde en mor som het Martha. Flaks for jordkloden at de gamle tegneserieskarperne hos DC bare hadde kjennskap til ett kvinnenavn <3 Foto: TV 2
Litt som i «Batman vs. Superman» da Batman og Superman sluttet å jevne jorden med jorden mens de banket opp hverandre, fordi de oppdaget at begge hadde en mor som het Martha. Flaks for jordkloden at de gamle tegneserieskarperne hos DC bare hadde kjennskap til ett kvinnenavn <3 Foto: TV 2 Vis mer

«Det blir vel Thammy, da» sier Nate med et skuldertrekk. Ååååå.

«Føles greit,» sier Thammy, og tar av skoene for å jevne ut høyden. Og de sa romantikken var død.

Morten minner på at det ikke er sånn at man er «stuck med partneren sin». «Jentene kan fremdeles ta steget frem, og gutten kan fremdeles velge dere,» gjentar Morten. Det er nesten så man skulle tro han VIL at dette skulle skje.

«Plis ta steget fram. Vær så snill. Hele konfliktmotoren i programkonseptet vårt avhenger av det. Plis. Jeg lover å nevne deg på instastoryen min. Jeg har nesten 140 000 følgere. Bare gjør det.» Foto: TV 2
«Plis ta steget fram. Vær så snill. Hele konfliktmotoren i programkonseptet vårt avhenger av det. Plis. Jeg lover å nevne deg på instastoryen min. Jeg har nesten 140 000 følgere. Bare gjør det.» Foto: TV 2 Vis mer

Ali er tredje gutt, og en eiendomsmegler med høye ambisjoner. Han er veldig romantisk, «nesten som en prins, vil jeg si.»

La oss håpe han ikke mener prins Andrew. Foto: TV 2
La oss håpe han ikke mener prins Andrew. Foto: TV 2 Vis mer

«Jeg håper det er noen der inne hvor jeg bare tenker, wow, hun der er min wi-fi,» som kanskje virker som en rar ting å si, men hvor mange av dere har ikke drømt om at noen skal sette opp en trådløs WPA-beskyttet router med høyhastighetslinje rett inn i hjertet ditt?

Eller kanskje han sa «wifey», hvem vet.

Morten sier til ham at han «ser SÅ bra ut,» og det er nesten så man kan mistenke at det er noe han bare sier til alle.

Både Mie og Nora går frem, og Hegseth kan avsløre at dette er «første gang i Love Island 2020s historie at to jenter tråkker frem!» Programmet har vart tjue minutter, Morten.

«Er det sant? Kompliment,» sier Ali. Som eiendomsmegler skulle man kanskje tro han var mer bevandret innen den tomme fremsnakkingens edle kunst, men nei.

Ali avslører seg som her en fyr som sannsynligvis svelger alle salgsargumentene til han svensken på Carlings som forteller deg at «den buksen der ser jättebra ut på deg, jäg har den själv, faktisk.» Foto: TV 2
Ali avslører seg som her en fyr som sannsynligvis svelger alle salgsargumentene til han svensken på Carlings som forteller deg at «den buksen der ser jättebra ut på deg, jäg har den själv, faktisk.» Foto: TV 2 Vis mer

Nora synes han «har en rolig utstråling, så han virker som en morsom og herlig fyr.» Til tross for dette uangripelige logiske resonnementet, velger Ali Mie.

Fjerde gutt er Ådne. Han er «soldat, og selger av natur, hæhæ,» noe som illustreres med at han danser med en sitron.

Hæhæ. Foto: TV 2
Hæhæ. Foto: TV 2 Vis mer

Ådne «tror på shærlighet ved første blikk. Og jeg merker fort med en jente om jeg liker henne eller ikke.» Ja, tror det er greia med shærlighet ved første blikk, Ådnings.

«At jeg er så god med damene skjønner jeg kan være litt irriterende for guttene, men sånn er det bare, hæhæ.»

Hæhæ.

Iselin går frem. Mest fordi hun fortsatt ikke har gjort det ennå.

«Jeg ække skuffet, for å si det sånn, da. Det er jeg ikke,» er responsen fra fyren med medfødt snusleppe og permanent kåtblikk.

Hæhæhæhæ. Foto: TV 2
Hæhæhæhæ. Foto: TV 2 Vis mer

Iselin, på sin side, sier hun håper han roer seg, og at han kanskje er litt nervøs nå, og så velger han Nora i stedet, som ikke gikk frem. Iselin er nå eneste dama som ikke er valgt, la det være en lærdom om å aldri fortelle sannheten, barn.

Men så kommer Eskild. Eskild har tatoveringer. Eskil driver med MMA, men synes det kan bli mye machokultur i de miljøene. Eskild mener at for å finne kjærligheten må man «by på seg selv. Åpne opp. Tørre å være sårbar. Drømmedama bør ha sjarm. Like å ha det gøy og tulle...»

Prøver du å sette oss vanlig, dødelige i dårlig lys, Eskild? Er du for god for denne verden? Foto: TV 2
Prøver du å sette oss vanlig, dødelige i dårlig lys, Eskild? Er du for god for denne verden? Foto: TV 2 Vis mer

«...Også må hun ha bra rumpe.»

Takk, Eskild.

Morten Hegseth har fortsatt ikke sagt at han ser bra ut. Jo, nå sa han det.

«Trener du mye? Er du en kjærestetype?»

«Både og, hvis man finner den rette,» svarer Eskild. Noe å tenke på.

Iselin tar nok en gang skrittet frem. Skal det endelig ordne seg?

Men så går Nora også frem, til tross for at hun er paret med Ådne, allerede! Gisp!

Eskild velger Nora, Iselin forbigås igjen, og blir paret opp med Ådne likevel, til tross for at hun negget ham og han valgte en annen. Dette blir en uke i motbakke for jenta som riktignok påpekte at hun var svak for «håpløs romantikk.» Nå har hun fått det i bøtter og spann.

«Vi har mange dager på å bli kjent med hverandre,» sier hun. Uvisst om det er med håp eller frykt i stemmen.

Resten av tiden skal de bruke på å bli kjent med hverandre, de skal dele seng, og så videre. Og så skal seerne få vote og stemme på hvem som skal få lov til å bli kjærester, eller noe sånn.

«Men veien til ekte kjærlighet er full av utfordringer og drama,» forteller Morten.

Iselins første utfordring kommer på vei inn i reklamepausen, da hun prøver å forklare Ådne at navnet hennes har trykk på siste stavelse.

Etterpå får de se inni villaen. «Wow,» sier de når de får se sofaen. Den har veldig mange puter.

Dere vurderte ikke å pynte de putene der med litt sofa, da? Foto: TV 2
Dere vurderte ikke å pynte de putene der med litt sofa, da? Foto: TV 2 Vis mer

Sengene er veldig små for to, hehe.

Når du har fått scenografen fra Teletubbiene til å innrede villaen. Foto: TV 2
Når du har fått scenografen fra Teletubbiene til å innrede villaen. Foto: TV 2 Vis mer

Siden «Love Island» spilles inn bare noen timer før det sendes, og det skaper et hælvetes arbeidstrøkk på klipperne, har produsentene tydeligvis gått for en hakket mer eksperimentell og kunstfilmaktig tilnærming til siste del av programmet. Med andre ord: ingenting skjer, det er ingen synlig, ytre fremdrift, folk stirrer tomt ut i luften, og fint lite av det som blir sagt gir mening.

Resten av denne recappen presenteres derfor i bruddstykkeform, slik den er ment å oppleves fra programskapernes side.

På et skilt står det «Only Good Vibes», og det er utrolig sterkt sagt, i grunn. Nora forteller at hun elsker good vibes.

Gutta sitter ute og snakker om damene. De er fornøyd. Eskild sier no offence til Ådne for at han tok dama hans. «No offence,» svarer Ådne, og logrer med halen. Han kjenner igjen sin herre og mester når han ser ham.

Jentene gruppeklemmer. Nora er «sykt glad for oss. Vi er så fin gjeng allerede.»

Iselin forteller de andre jentene hvem av gutta deres hun er keen på. Kanskje noen skal beskytte denne jenta mot seg selv?

Nora synes Eskild hadde rolig energi. Oda synes alle skal bli kjent med alle. «Det kan godt hende at dem vi fikk øyekast for no bare er helt motsetninga, eller.»

Jeg har ingen anelse hva den setningen betyr, men det kan virke som om noen angrer her?

Ali har tatt med sengene ut i hagen, siden produksjonen har bedt ham bli bedre kjent med Mie. Han forteller at han hadde valgt henne uansett, han så det med en gang han kom inn. «Gjorde du, er det sant, serr?» sier Mie, som ikke akkurat hater komplimenter, akkurat.

Nate mener at å snakke med Thammy er som å snakke med seg selv i jenteversjon, og jeg tror kanskje han mener det er en bra ting.

Eskild snakker med Nora, som lager uglelyder over til de andre jentene i hagen. Good vibes.

«Dere har blitt gode venner da, for å si det sånn,» er hva Eskild sier høyt.

Inni seg sier han «Jeg skulle gått for hun blonde, ass, for å si det sånn.» Foto: TV 2
Inni seg sier han «Jeg skulle gått for hun blonde, ass, for å si det sånn.» Foto: TV 2 Vis mer

Praten flyter som bare prat mellom en MMA-fighter og en med rolig energi og en forkjærlighet for å lage uglelyder kan.

«Så. Du gikk fram, holdt jeg på å si.»

«Jeg føler vi begge har en litt roligere energi, på en måte. Jeg synes du er allerede veldig interessant, liksom.»

«Det samme, absolutt,» svarer Eskild, lettet over at de i det minste kan enes om at han er veldig interessant.

Gjengen sminker og styler seg. Tammy får melding i det raffe mobilbeltet sitt.

«Gjør dere klare for deres første overraskelse. Ta godt i mot Ida og Emilio hashtag doubletrouble!» Shit, du vet du er i trøbbel når det ikke bare er dobbelt, men har en hashtag først.

Emilio er 22 og jobber som modell, og Ida er 21, elsker å flørte, er klar for konkurranse, og kjøper tydeligvis badedraktene sine i barneavdelingen. De skal inn og splitte to par i morgen, for nå er episoden slutt. I en aldri så liten tease fra fremtiden forteller Emilio til Iselin at han har fått godt inntrykk av henne, mens hun slår blikket ned.

Lever håpet om håpløs romantikk likevel? Og vil han klare å si navnet hennes med riktig trykk?

Men aller viktigst: vil Morten Hegseth få jobben som programleder for «Norske Talenter»? Den som «lover» får se. Hæhæ.

Foto: TV 2
Foto: TV 2 Vis mer