Konsertanmeldelse: Nicki Minaj i Oslo Spektrum

Mye ræv, lite personlighet

En helt vanlig dag på jobben.

Live-published photos and videos via Shootitlive

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Det er søndag, men noen av oss er på jobb. Brannmenn er på vakt, lærere retter forrige ukes prøver - og Nicki Minaj holder konsert. Det blir kjapt tydelig at dette er en vanlig dag på jobben for rapfrøkna fra Queens, som er på turnérunde i kjølvannet av hennes fjerde album «Queen», som kom ut i fjor sommer.

Nicki Minaj

Hvor: Oslo Spektrum
Tilskuere: 6500

«Bærer preg av å være nok et stopp på en lang turné.»
Se alle anmeldelser

Vi lever i en tid der vi helst skal føle at vi kjenner kjendisene våre. Vi vet når Ariana gråter, vi vet når Khloe er sinna. Og vi føler med dem.

Den memoen ser ut til å ha gått Nicki Minaj hus forbi. Hvem er hun egentlig? Det spørsmålet er ikke noe lettere å svare på etter å ha sett The Nicki Wrld Tour i Spektrum i kveld.

... Norway?

Det skal ikke stå på innpakninga. Showet er helproft, lyden er stort sett velbalansert, setlista er spekket med hits og rumpeballene rister i takt. Men konserten er upersonlig, og bærer preg av å være nok et stopp på en lang turné.

Den kunne like så godt vært framført i Stockholm eller Madrid - bortsett fra at den ene publikummeren som hentes opp på scenen ikke hadde vært Knut fra Lillestrøm, men Pelle fra Karlstad eller Pablo fra Malaga.

Inntrykket blir forsterket når hun i forkant av «Anaconda» spør om det er greit at hun blir «nasty» i noen minutter, og spøker med at «what happens in (grundig tenkepause) Norwayyyy» blir her.

GOT BUNS: Det ble ikke spart på twerkinga under Nicki Minajs konsert i Oslo Spektrum. Foto: Frank Karlsen / Dagbladet
GOT BUNS: Det ble ikke spart på twerkinga under Nicki Minajs konsert i Oslo Spektrum. Foto: Frank Karlsen / Dagbladet Vis mer

Enhjørning-entré

Nicki entrer scenen til tonene av «Majesty» på en svær enhjørning, med ei krone på hodet. Hun strever tilsynelatende med å få hodepryden til å holde seg på plass, noe som kan sies å være symptomatisk for konkurransesituasjonen rapperen befinner seg i.

Mens Nicki på starten av 10-tallet var et friskt pust med sin blanding av hard rap og kommersiell teft, er det i dag mange som med rette mener at en annen dame befinner seg på tronen akkurat nå. Jada, du gjettet riktig: Cardi B.

SUPERSTJERNE: Håpefulle måtte vente i flere timer på Nicki Minaj utenfor Tidal sine kontorer i Oslo. Da hun endelig ankom hastet hun forbi, men en heldig fan fikk drømmen sin oppfylt. Video: Kine Falch Vis mer

Nettopp Cardi har knekket koden for suksess i 2019 - i tillegg til å være forbanna dyktig til å rappe, selvfølgelig. Hun gir oss inntrykk av at vi kjenner henne. Hun er tøysete, frekk og feilbarlig - akkurat som oss.

Nicki på sin side dyrker dronning-/barbiedukke-imaget. Det resulterer i et show som sånn sett oppfyller alle de grunnleggende kravene til underholdning, noe som bekreftes av fornøyde hyl fra tusenvis av publikummere.

Men showet byr heller ikke på noe særlig mer i form av overraskelser, gripende øyeblikk eller personlig touch.

NÆRKONTAKT: Det var mer komisk enn sexy da Knut fra Lillestrøm fikk en personlig dans av Nicki Minaj. Foto: Frank Karlsen / Dagbladet
NÆRKONTAKT: Det var mer komisk enn sexy da Knut fra Lillestrøm fikk en personlig dans av Nicki Minaj. Foto: Frank Karlsen / Dagbladet Vis mer

Tilbake til gjennombruddet

Nicki er forbanna dyktig til å rappe, da. Det gjør hun stort sett live, og munnmitraljøsen får kjørt seg på låter som «Only», «Roman’s Revenge» og «Chun-Li». Det løfter inntrykket i et ellers generisk pop-slash-rapshow.

36-åringen setter punktum med den snart ti år gamle gjennombruddslåta «Super Bass», akkompagnert av rosa konfetti og arkivbilder fra Minajs karriere på storskjerm. «I love you, and I’ll never forget you, Norway» roper Nicki, før hun rir ut på sin glitrende enhjørning.

Nå vel. I morgen er en ny arbeidsdag.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer