Mye skrik og lite Bull

Det gikk ikke helt som det skulle for Frode Rasmussen og hans nystartede Logen Teater i Bergen da «Ole Bull og følgesvennen» hadde premiere fredag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Bergenspublikummet sviktet, spesialinviterte vestlandskjendiser uteble, lokalet var helt feil og premieren på stykket om 1800-tallets Elvis - playboyen, megastjernen og musikkvirtuosen Ole Bull - ble en heller spinkel opplevelse.

Privatsekretær

«Ole Bull og følgesvennen» er skrevet av Morten Jostad. Det er en utvidet teatermonolog om Ole Bulls liv og om mennesker han møtte. Rammehistorien er beretningen til følgesvennen, en oppdiktet privatsekretær. Ole Bulls kone, som han både fikk og mistet en sønn med, er taust til stede på scenen et par ganger i Yvonne Øyens skikkelse. Scenefortellingen krydres med ulike musikknumre, framført av Anne Nitter Sandvik på flygel og Tor Jaran Apold på fiolin.

Men først og fremst er det altså Frode Rasmussens sololøp i form av en Dario Fosk gjøglermonolog og et one-man-show der han hopper ut og inn av et tjuetall mennesker og dialekter. Rasmussens ubestridelige komedietalent og lynraske timing kan ingen ta fra ham. Det er en håndfull scener her som er ganske morsomme, som når han inkarnerer den vesle brødfjelfiolinisten Ole Bull, den svermende dronning Isabella II eller den unge og fomlende Henrik Ibsen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer