Mye spindelvev

Spider-Man er selvfølgelig full av feil. Se lista med de morsomste tabbene!

Storfilmer med skyhøye budsjetter har feil som alle andre.

Hver gang det kommer en ny film får den gjennomgå. Filmgåere med skarpt blikk plukker opp tekniske feil, ulogiske ulykker og stortabber. Disse samles opp på nettet på sider som IMDB og Movie Mistakes.

Klassikere er ledninger som synes, skyggen av kameramannen og selvfølgelig dårlige skuespillere. De siste er vanskeligst å gjøre noe med.

Spider-Man er årets storfilm, men feil er det her også. Sjekk lista!

Balkongen: Mary Jane fanges på en balkong. Men det er ikke så skummelt, for du kan se metallutstyret som holder veggen oppe.

Mikrofonen: Morgenen etter at han har blitt bitt våkner Peter opp og speiler seg. På toppen av speilet henger en mikrofon.

Magisk pistol: Under et slagsmål med en skurk med pistol får Spider-Man skurken til å miste pistolen. Han drar fram en kniv, men i neste scene er skytevåpenet tilbake mellom fingrene hans.

Maskekysset: Bildene av det mye omtalte leppemøtet mellom Mary Jane og Spider-Man har gått verden over. Her er det også feil. Mary Jane drar opp maska over heltens munn for å kunne utføre kyssinga bedre sånn rent teknisk. Sikkert lurt. Men i neste scene er maska helt på plass igjen, uten at verken han eller hun har dratt den ned.

Varmesjokket: En scene forestiller en kald høstdag, skuespillerne har jakker og kåper på seg. Men denne scenen ble spilt inn på våren. Man ser tydelig folk labbe rundt i bakgrunnen med t-skjorter og shorts.

Skotabben: Peter Parker (eller Spider-Man om du vil) oppdager i starten av filmen at han kan klatre oppover vegger. Da han finner ut det har han svarte sko på. Da han når taket på huset har skoene blitt grå.

Lampemysteriet: Peter driver med hjemmeesperimentering på rommet. Han tester ut edderkoppnettet sitt og knuser en lampe. Øyeblikket etterpå kommer onkelen inn, da er lampa like hel.

Brann kun for voksne: Spider-Man redder en baby ut av et brennende hus. Brannmennene er fulle av sot etter å ha vært inne i samme hus, mens babyen og lakenet den ligger i er blendahvitt.

Statisten: Da Peter Parker møter Norman Osborn kan vi se den samme rødhårede statisten i lilla trøye gå forbi dem fire ganger.

11. september: Etter terrorkatastrofen 11. september ble alle scenene med WTC tatt vekk. Empire State Building tok over som svingstang. Problemet er bare at Empire State Building syns i bakgrunnen av, ja nettopp, Empire State Building.

Riktig nok har Spider-Man overnaturlige krefter, men dette er kanskje mye forlangt til og med av en spindelvever?

Har du funnet flere feil? Hva synes du om Spider-Man? Diskutér filmen!

<B>DET BERØMTE KYSSET:</B> Også her ble det noe tull, med maska. Det er forståelig at det vanskelig å kline med maske. Da er det fint at den forsvinner opp og ned helt av seg selv.
SVAIENDE MURVEGGER:</B> I filmen kan du se at kulissene ikke er helt ekte.