Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Meninger

Mer
Min side Logg ut

Mygg-krigen

STIKK DEN: Englands Harry Kane skårer mot Tunisia i Volgograd. Men England ble spist opp av mygg. Foto NTB / Scanpix
STIKK DEN: Englands Harry Kane skårer mot Tunisia i Volgograd. Men England ble spist opp av mygg. Foto NTB / Scanpix Vis mer
Meninger

ST. PETERSBURG (Dagbladet): TV-bilder fra VM-kampen mellom England og Tunisia i Volgograd viste bilder av spillere som fortvilet forsøkte å vifte bort fluer og mygg som angrep spillerne i svermer. Vitenskapen kan fortelle at svettende menneskemengder tiltrekker seg mygg. Stadion i Volgograd ligger i tillegg ved et vernet fuglereservat og like ved et sump-område. Både alkohol og tilskuernes spenning bidrar til en utånding av CO2, som gjør at det står en damp opp fra stadion med beskjed til mygg om at her venter det dem en herlig og blodig orgie. Svermer av mygg fikk ferten av kristenmanns - og, ja, også av ikke-kristnes - blod. Og de stakk.

Nå tror vi i Dagbladet normalt på vitenskapen. Men idag vil vi slå et slag for konspirasjonsteorier. For i går så kom det engelske landslaget til sin base under fotball-VM i Russland. Laget skal holde til i Komarovo ved Finskebukta, rett utenfor St. Petersburg. Etter mygg-krigen i Volgograd flytter altså laget til Mygg-byen, som er det Komarovo betyr.

Og alle som har vært i Komarovo vet hva det betyr. Inn fra kysten i Finskebukta er det sump-aktige landskap som er yngleplass for mygg. Myggen er spesielt feit og blodtørstig, og angriper nådeløst.

Og hvorfor er det nettopp England som blir omsvermet av mygg under VM i Russland? Var det ikke England som i ramme alvor diskuterte å droppe hele mesterskapet etter at den russiske ex-spionen Sergej Skripal og hans datter ble forgiftet i Salisbury i vinter, og den britiske regjeringen ga Russland skylda for angrepet? Var det ikke nettopp Storbritannia som fikk med seg de fleste av sine allierte på å sparke ut en rekke russiske diplomater, og dermed skape det kaldeste klimaet mellom Russland og Vesten etter Den kalde krigen?

Jo, det var det. Så hva er mer naturlig enn at Russland tar en blodig hevn, og sender svermer av mygg mot det engelske landslaget? Nettopp.