Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Myggen bortenfor Sportsrevyen

Thomas Robsahm har laget et filmportrett av fotballspilleren Erik «Myggen» Mykland som utdyper inntrykkene vi har fått, via ymse journalistikk, av en idrettsutøver utenfor det vanlige tråkket.

Fotografen Gaute Gunnari har laget bilder vi ikke ser i Sportsrevyen - han og regissør Robsahm søker seg forbi de todimensjonale kampfakta og lager ofte både frapperende og utdypende billedrekker.

Teamet går inn i forkant av sesongen 1995 da en Myggen på sitt mest populære dro på sitt kortvarige proffopphold i Utrecht/Nederland. Blant annet hvorfor oppholdet ble kortvarig forteller denne filmen om: Erik Mykland er ikke enkel å innlemme i et team eller noe bestemt regime. Som ballbegavet «bohem» med avvikende oppfatninger av så vel seg selv som sin idrett, er Start-spilleren en ener og en individualist, mer et kunstnergemytt enn en systematiker.

Og 1995 ble nok Myggens annus horribilis - med markant unntak for sønnen Jonas, som gjorde entré dette selvsamme året da det stadig kom telefoner med «nei» fra landslagssjef Drillo, da Start ikke fikset verken cup eller serie. Robsahm og teamet går tett - og annerledes - inn i emnet med morsomt og underholdende resultat, og det er vital film hele veien.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media