Myhres nye kvist

Du har hørt plater med Odd Børretzen og Lars Martin Myhre, men nå kommer det snart ny plate med Arild Nyquist og Lars Martin Myhre. Det er første gang siden 1985 at duoen går i studio.

Så mens Odd Børretzen har blitt rene popstjernen på eldre dager da han laget ny plate etter femten år, er det bare tolv år siden Nyquist og Myhre ga ut «Kalde øl og heite jenter». Likevel, man kan vel si det er på høy tid med en oppfølger?

Temaplate

- Det er som økonomen sier: et akkumulert underskudd på et produkt. Men nå har Børretzen-perioden tatt så forferdelig av, så det har stått litt på meg, innrømmer Lars Martin Myhre. Men over nyttår blir det alvor av plata. Og duoen har klart for seg hvordan den skal bli.

- Det blir en slags temaplate, litt inspirert av Bellmans epistler, alt foregår i samme miljø og med de samme menneskene. Det foregår på en brun kafé med et lettere tilsjasket klientell som er på vei nedover med flagget til topps, sier Myhre.

Samarbeidet mellom Lars Martin Myhre og Arild Nyquist startet i 1983, og de har turnert mye siden den gang.

Mange bilturer

- Det er ingen mann jeg har sittet mer sammen med i bil enn Arild Nyquist. Tenk deg femukers turneer i Nord-Norge i en gammel Volvo uten fjæring, sier Lars Martin Myhre, og sukker litt.

I går var de på Smuget i Oslo, med noe som verken var konsert eller opplesning, ifølge Myhre. Han hadde prøvd å diskutere programmet med Arild kvelden i forveien, men dikteren var opptatt med å se dansk krim på TV2 og hørte ikke for mye etter Myhres forslag. Men forestilling ble det - Nyquist tryllet til og med.

Arild Nyquist fylte 60 år i mars, og Aschehoug jubilerte ham med den store og omfattende «greatest hits»-boka «Så lenge det er ørret er det håp». Han kommer også med den Finn Graff-illustrerte boka «Gullens drøm om en øy».