DEBATT

Kallmyr-saken:

Myk mot de harde

Au pair-saken er et vindu inn til regjeringens mentalitet: Raus mot de som trenger det minst, og kjip mot de som trenger det mest.

Myk mot de harde: Jøran Kallmyr og regjeringen er rause med de som trenger de minst, skriver spaltist Eivind Trædal.
Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
Myk mot de harde: Jøran Kallmyr og regjeringen er rause med de som trenger de minst, skriver spaltist Eivind Trædal. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert

Er utlendingsloven for rigid? Justisministeren vår kan synes å mene det. På politisk kvarter den 31. mai i år forklarer han at han har handlet i god tro når han og hans familie skulle skaffe seg au pair.

De hadde pliktskyldigst lest en gammel brosjyre, og dessuten forholdt seg til et svært profesjonelt byrå som i følge dem selv hadde fått muntlig avklaring på at det var OK at au pairen kunne flytte inn.

Disse forskjellige kildene viste seg altså i følge UDI å ikke stemme med lovverket. Derfor ble Kallmyrs au pair både bedt om å forlate landet, og straffa med et innreiseforbud.

Den unge kvinnen som skulle på kulturutveksling, har nå blitt stengt ute fra muligheten til å lære mer om norsk og europeisk kultur, men hun har i det minste fått et lite innblikk inn i en del av det norske samfunnet: vårt rigide og strenge lovverk overfor utlendinger, særlig de fra utviklingsland.

Denne praksisen kan jo mange av oss oppfatte som hjerteløs. Var det så farlig at au pairen flytta inn som gjest hos justisminsteren, der hun i følge Kallmyr har fått kose seg uten å trenge å gjøre husarbeid?

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer