Anmeldelse: Morten Abel - «Evig din»

Myk og sårbar Morten Abel

Hans andre norskspråklige album handler om både oppbrudd og kjærlighet.

PÅ NORSK: Morten Abel lanserer i morgen, fredag, soloalbum nummer to på norsk, «Evig din». Foto: Carina Johansen / Dagbladet
PÅ NORSK: Morten Abel lanserer i morgen, fredag, soloalbum nummer to på norsk, «Evig din». Foto: Carina Johansen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

ALBUM: Morten Abel (55) har ikke hatt det travelt med å gi ut plater, og det tok åtte år fra hans forrige soloalbum på engelsk til hans aller første på norsk for nøyaktig tre år siden.

Noen gode låter til tross, «I fullt alvor» ble en liten skuffelse. Det hjalp ikke en gang at Odd Nordstoga var satt på produsentjobben. Det føles som om de ikke trodde nok på prosjektet, og albumet var fort glemt.

Et løft

Nå har Abel vendt seg til tanken om å synge på norsk, og det kan også virke som et klokt grep å gjøre produsentjobben sjøl denne gang. «Evig din» er ihvertfall et løft både på låt- og produksjonssiden for den tildigere Mods- og September When-vokalisten. Ikke minst er evnen til å skape den gode låten intakt.

Abels tekster er denne gang tildels glimrende. De er mer substansielle, og handler mer om livet enn om det forgjengelige og trivielle. Ikke minst er det interessant å møte en så sårbar Abel. Og - det «verste» er at «Mr. cool» kler det!

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer