Mykt som honning

Et album som dyrker en lindrende, harmonisk skjønnhet.

CD: Med 40 000 solgte eksemplarer av forrige album, «Up For You And I», sender denne kvintetten for fjerde gang en samling sanger ut til folket. De 13 låtene kjennetegnes av den balsammyke, svømmende stilen gruppa dyrker. Sangene glir over i hverandre som flytende honning.

Nakne rom

Dette er med andre ord ikke musikk som byr på krass motstand og harde kontraster. Gruppa har en vokalist med en stemme som kunne vært lånt ut av Michael Stipe fra R.E.M. og et gitarbasert lydbilde med store, nakne rom mellom tonene. Minor Majority befinner seg et sted i landskapet mellom Midnight Choir, Jim Stärk og Madrugada - når sistnevnte er på sitt mest stillferdige. Oslo-bandet har brukt god tid på å bygge opp stilen sin. De debuterte i 2001 med det akustisk baserte popalbumet «Walkin\' Home From Nicole\'s» og fulgte opp i samme stil med «If I Told You, You Were Beautiful» året etter. Men det var 2004-albumet «Up For You And I» som for alvor fikk karrieren til å ta av. Dette albumet kan komme til å føre dem enda høyere.

Sveitser

Pål Angelskår står for de fleste låtene på den nye cd-en, et par av dem sammen med gitarist Jon Arild Stieng. De har også med en coverlåt, «There Will Come Another» , skrevet av sveitseren Gregory Wicky fra gruppa Pendelton, som Minor Majority har reist sammen med. Sangen ble fanget opp under en turné i gjøkurenes hjemland i fjor vår og glir perfekt inn i gruppas eget repertoar. Produksjonen til Andreas Berczelly er storfelt uten å bli svulmende, og det virker helt riktig å la de instrumentale virkemidlene bygge totalt opp om den forførende stemmen til Angelskår. Gjester som Maria Solheim, Thom Hell og Stine Kobbeltvedt dukker diskret opp mellom tonene. Gruppa er blitt kalt melankolsk, men stemmer egentlig det? Snarere oppleves dette som et slikt album som bærer deg på lyse vinger gjennom en stearinopplyst vinter.