MySpace-brukere viser egenlaget viking-film

Verdens første brukerbaserte spillefilm har premiere i dag.

(Dagbladet.no): For første gang har brukere av nettsamfunnet MySpace vært med på å lage en spillefilm. Filmen heter «Faintheart» og har premiere i dag, nettopp på MySpace.

Her møter publikum en mann som kaster bort fritiden sin i en fantasiverden der han selv er viking. Samtidig faller hele livet hans sammen, skriver Sky News.

«Faintheart» er en britisk komedie, og tilsynelatende er den som en normal britisk film. Forskjellen mellom denne og andre filmer er det som har foregått bak filmscenene.

Se filmen her!

Valgte regissør
Brukere av det sosiale nettverket har hatt mulighet til å delta i prosessen med å lage filmen, i tillegg til at de har fått velge ut regissøren Vito Rocco, som debuterer med «Faintheart».

- Dette er verdens første brukergenererte spillefilm, noe som betyr at folk der hjemme har hatt noe å si for hvordan filmen ble laget, sier Rocco.

MySpace-brukerne har også hjulpet til å skrive manuset, og noen av dem har til og med fått en rolle i filmen.

Skuespiller Phil Lester hadde audition gjennom MySpace, og endte opp med å få rollen som Tim.

En amatørfilm, tenker sikkert mange.

Men filmskaperne har ikke ønsket å eksperimentere i å lage amatørfilm. Man håper imidlertid at måten filmen er skapt på, vil føre til at folk prater om en film de ellers sannsynligvis ikke villle ha hørt om.

Gratis på kino
«Faintheart» vil bare bli streamet på MySpace i dag. Samtidig vises filmen gratis på 46 kinoer i Storbritannia i kveld.

Filmskaperne håper dette vil føre til et godt DVD-salg.

Ifølge en av de profesjonelle skuespillerne, Eddie Marsan fra «Little Dorrit», handler stuntet om å bli lagt merke til blant alle Hollywood-filmene som kommer på markedet i Storbritannia.

- En dårlig amerikansk film vil vises i Storbritannia, men det vil ikke en middelmådlig engelsk film. Internett kan jevne ut denne forskjellen, forklarer han.