MySpace legger ned i Norge

Frykter at norske artister drukner.

NORSKE MYSPACE BLIR BORTE: MySpace-organisasjonen skal krympes. Det kan være negativt for norske artister, frykter platebransjen. FOTO: FAKSIMILE
NORSKE MYSPACE BLIR BORTE: MySpace-organisasjonen skal krympes. Det kan være negativt for norske artister, frykter platebransjen. FOTO: FAKSIMILE Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Verdens viktigste musikknettsted, erklærte vi i Dagbladet.no allerede i 2005, og siden da har medlemsmassen på MySpace mangedoblet seg.

I overkant av 30 000 norske artister og band er i dag registrert på siden. Derfor opprettet MySpace for halvannet år siden et eget norsk kontor.

Dette legges nå ned. Som så ofte ellers for tida er det finanskrisen som har skylda.

Frykter drukning
- Dette er veldig dumt for norsk musikk. De siste årene har vi hjulpet mange artister og band et stykke på vei, både i forhold til en norsk og en internasjonal karriere, sier avtoppende sjef Kristoffer Kinden Endresen.

MySpace har hatt mellom 40 og 50 forhåndslyttinger på nye plater til norske artister. I tillegg har norske band blitt profilert på internasjonale MySpace-sider.

Nedleggelsen er den av en internasjonal omstrukturering, der mindre kontorer legges ned til fordel for en større sentralisering. Kinden Endresen frykter at dette øker risikoen for at norske artister drukner i mengden.

- Vi kjenner det norske markedet godt, og har profilert artister lenge før de ble kjent. Nå må derimot de norske artistene og plateselskapene forholde seg til et hovedkontor i utlandet som ikke nødvendigvis har denne kunnskapen, sier Kinden Endresen.

- Kjempetrist
Han nevner Ingrid Olava og John Olav Nilsen og gjengen som eksempler på band MySpace Norge har trukket fram og profilert før de ble kjent og omtalt i mainstream-mediene.

MySpace vil fortsatt ha en norskspråklig utgave, men hvordan dette skal organiseres er foreløpig ikke avklart.

Jarle Savio i plateselskapet EMI har flere ganger samarbeidet med MySpace om forhåndslytting og promotering av norske band.

- Nedleggelsen er kjempetrist. Samarbeidet har fungert veldig, veldig bra, de har gjort en veldig god jobb for norske artister, og vi har kunnet tilby et stort publikum tilgang på vårt materiale. Dette kan bli langt mer vanskelig nå, sier Savio til Dagbladet.no.

KJENNER DET NORSKE MARKEDET: Ingrid Olava var en av artistene som fikk drahjelp tidlig av MySpace. FOTO: SCANPIX
KJENNER DET NORSKE MARKEDET: Ingrid Olava var en av artistene som fikk drahjelp tidlig av MySpace. FOTO: SCANPIX Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer