MySpace søker filmregissør

Skal lage film til 12 millioner.

(Dagbladet.no): Nå kan du bli filmregissør gjennom MySpace. Det vil si, iallfall hvis du er over 18 år og bor i Storbritannia.

Nettsamfunnet MySpace har gått sammen med produksjonsselskapene Vertigo Films og Film 4 om konkurransen MyMovie MashUp. De har satt seg fore å finne den aller beste britiske kortfilmmakeren som har lagt ut materialet sitt på MySpace.

Stjernespekket jury

I juryen sitter blant annet skuespiller Sienna Miller, regissøren Anthony Minghella, «Trainspotting»-produsent Andrew MacDonald og «The Last King of Scotland»-regissør Kevin MacDonald, skriver the Guardian.

Den heldige utplukkede får tilbud om å regissere en spillefilm med et budsjett på over 12 millioner kroner, det vil si litt mindre enn en middels norsk spillefilm. MySpace-filmen skal etter planen få premiere både på kino, MySpace og video i 2008.

Ifølge BBC News vil MySpace også gi sine brukere mulighet til å bidra til filmmanuset og prøvespille for roller i filmen.

Ikke bestemt sjanger

Og ikke nok med det. Etter at juryen har plukket ut fem potensielle regissører på bakgrunn av MySpace-kortfilmene deres, får millioner av Myspace-brukere selv kåre vinneren. Vedkommende skal umiddelbart begynne å jobbe med filmen.

BILL.MRK. REGISSØR SØKES: Nå kommer MySpace-filmen. Britiske MySpace-brukere kan nå være med i konkurransen om å få regissere en hel spillefilm, initiert av nettstedet. Faksimile fra MySpace
BILL.MRK. REGISSØR SØKES: Nå kommer MySpace-filmen. Britiske MySpace-brukere kan nå være med i konkurransen om å få regissere en hel spillefilm, initiert av nettstedet. Faksimile fra MySpace Vis mer

Filmsjangeren er ennå ikke bestemt og avhenger av hvem regissøren blir.

- Før vi vet hva slags type regissør vi får, er det vanskelig å vite hva som passer best av en britisk thriller eller en improvisert komedie, sier Peter Carlton i Film 4 til Variety.