<strong>JOBBET MED STARGATE:</strong> Nicholas Boundy ble fløyet inn til New York av Stargate, og er en av de seks opphavsmennene bak Ylvis' store hit. Foto: NTB Scanpix
JOBBET MED STARGATE: Nicholas Boundy ble fløyet inn til New York av Stargate, og er en av de seks opphavsmennene bak Ylvis' store hit. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Mystisk 21-åring står bak «The Fox»-refrenget

Hittil hemmelig opphavsmann bekreftes.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

NEW YORK (Dagbladet): Ylvis-brødrenes «The Fox» ligger for tiden på 6. plass på den amerikanske Billboard-lista og har rukket å vises 112 millioner ganger på YouTube den siste måneden.

Hittil har det bare vært kjent at Ylvis, Stargate og «I kveld med Ylvis»-redaktør Christian Løchstøer var med på å lage låta, slik de blant annet står kreditert på «The Fox»' YouTube-side

21-årig musikkringrev Men i Dagens Næringsliv i dag forteller Tor Erik Hermansen at australske Nicholas Boundy (21), alias DJen M4Sonic, også er en av «The Fox»-opphavsmennene.

- Vi oppdaget Nick på YouTube i fjor, fløy ham til New York, og lagde beaten til «The Fox» sammen, sier Stargate-produsenten til avisa.

TONO, som forvalter komponister, tekstforfatteres og musikkforleggers rettigheter i musikkverk, bekrefter overfor Dagbladet at Boundy står oppført som en sjette opphavsmann gjennom APRA (The Australasian Performing Arts Association). Selv om låta har spredt seg lynhurtig den siste måneden, har den ikke blitt innrapportert hos TONO før denne uka.

Ifølge Dagens Næringsliv har Boundy sin signatur på «The Fox»-refrenget, under de potensielle revelydene, der låta eksploderer i bass og rytmer. 

Klassisk trent pianist Boundy har i likhet med Ylvis også fått sitt internasjonale gjennombrudd via YouTube. Hans mest populære video har 11 millioner visninger. Men fram til i september i år var det få som visste identiteten til den mystiske DJen, for han viste bare hendene sine, og ikke ansiktet, på video. 

Den unge australieren, med bakgrunn som klassisk trent pianist, sto imidlertid fram i et intervju på Fuse TV i slutten av september som mannen bak aliaset M4Sonic.

- Hver lyd kan ta alt fra en time til en dag å lage, sier 21-åringen i intervjuet.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer