Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Mystisk gullhanske, nakne modeller og kaldblodige droner

«Teknoens mørke prins» hylles for sine spektaukulære videoer.

(Dagbladet): Franske DJ Gesaffelstein (Mike Levy) reiser for tiden verden rundt og spiller etter at han for halvannen måned siden ga ut albumet Aleph. Men det er hans to siste videoer som har bragt ham det største publikummet.

Det startet i sommer med videoen til låta «Pursuit», som du kan se øverst i denne saken. Videoen er en dystopi bestående av en mystisk gullhanske, droner, automatvåpen, svette dansende og kalde vitenskapsfolk. Alt til Gesaffelsteins mørke lydbilde.

«Teknoens mørke prins» Ifølge plateselskapet representerer Gesaffelstein den neste bølgen av fransk elektronika. Kallenavnet er «teknoens mørke prins»

«Gesaffelstein representerer den neste bølgen av fransk elektronika, og kalles allerede "The Dark Prince of Techno" på kontinentet. Han stikker seg merkbart ut i dagens technoscene, og kombinerer på genialt vis sitt energiske og mørke lydbilde med herlig uttrykksfull videokunst,» skriver plateselskapet.

Videokunsten er laget av duoen Fleur & Manu i selskapet Division, som tidligere har laget en triologi med bandet M83. Videoene til «Pursuit» og sist «Hate or Glory» vil kanskje også bli fullført som en triologi.

- Beveger hodet og kroppen I New York Times' anmeldelse av Gesaffelsteins siste konsert skriver storavisa:

- Han lager musikk som smelter sammen sansenligheten i fransk disco og elektronika med de noen ganger alvorlige tonene til indistruell musikk. Det beveger både den ettertenksomme og den umiddelbare, både hodet og kroppen, skriver New York Times i sin anmeldelse.

I tillegg til egne plater har Gesaffelstein bidratt med låter på Kanye Wests siste album og remikset Lana Del Rey («Blue Jeans») og Depeche Mode («Goodbye»).

Warner Music er Gesaffelsteins norske plateselskap. De sier at det foreløpig ikke er planer om noen norgestur for franskmannen, men at det kanskje er muligheter til sommeren.

«MØRK PRINS»: Mike Levy, som lager musikk under navnet Gesaffelstein, hylles for videoene han har laget i samarbeid med Fleur & Manu.
«MØRK PRINS»: Mike Levy, som lager musikk under navnet Gesaffelstein, hylles for videoene han har laget i samarbeid med Fleur & Manu. Vis mer
503 Service Unavailable
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media