DEBATT

Debatt: Nordkapplatået

Mystisk leder om Nordkapp

Under overskriften «Mystisk Monopol» vil Dagbladets leder slippe flere til på Nordkapplatået. Mye blir mystisk når man ikke sjekker fakta.

POPULÆRT: Nordkapplatået er en meget populær turistattraksjon. Direktøren for Scandic Hotels AS utdyper i dette innlegget avtalen mellom hotellkjeden og kommunen. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB Scanpix
POPULÆRT: Nordkapplatået er en meget populær turistattraksjon. Direktøren for Scandic Hotels AS utdyper i dette innlegget avtalen mellom hotellkjeden og kommunen. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert

Det er riktig at Scandic driver Nordkapplatået alene, hele året, også de rundt 30 dagene i året da turistene uteblir på grunn av dårlig vær. Men Scandic er ikke de eneste som tjener penger på Nordkapp. Det gjør alle bedrifter som organiserer og selger turer til Nordkapp. Også Hurtigruten, som Dagbladet mener bør få slippe til.

Det mystiske i denne saken er ikke at Scandic har en 20 års leieavtale på Nordkapp. Det underlige er at Dagbladet aldri har tatt kontakt med Rica eller Scandic for å undersøke fakta før de satte lederen på trykk. Da hadde de nemlig fått vite at Rica, som de kaller «en familie i Bærum», har investert hundrevis av millioner for å bygge opp reiselivet i Nord-Norge, og «det svenske selskapet» Scandic har 5000 ansatte i Norge og er en av de største private arbeidsgiverne i Finnmark fylke. Dagbladet hadde også fått vite at Hurtigruten, som i lederen opphøyes til «en av landsdelens viktigste reiselivsaktører», er 80 prosent eid av et kapitalfond i London. Men la meg understreke, i motsetning til Dagbladet bryr vi oss ikke om hvem som er eiere, så lenge alle jobber for reiselivets og lokalsamfunnets beste.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer