«Skavlan»

Mystisk mann reiser rundt og utgir seg for å være Björn Skifs: - Ekkelt

Fikk vite om mannen ved en tilfeldighet.

HOS SKAVLAN: Folkekjære Björn Skifs gjester Skavlan i kveld. I programmet forteller han om mannen som utga seg for å være ham. Foto: NRK Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I september i fjor ble den folkekjære, svenske artisten og skuespilleren Björn Skifs (69) sykemeldt etter at han kollapset i sitt eget hjem. Ifølge svenske Expressen ble mannen bak monsterhiter som «Hooked On A Feeling» og «Härligt, härligt, men farligt, farligt» liggende til observasjon på sykehuset i flere dager etter hendelsen.

Nå er Skifs oppe og går igjen. I kveld er han blant gjestene hos Fredrik Skavlan hvor han blant annet snakker om hørselskaden han har fått etter mange som musiker.

- Det er ikke pinlig med høreapparat, det er like selvfølgelig som å bruke disse, sier han til Skavlan og løfter brillene av nesen til applaus fra publikum.

Utga seg for å være Skifs

Linn Skåber, som også gjester «Skavlan» i kveld, synger Skifs monsterhit «Härligt, härligt, men farligt, farligt».

Hun er imidlertid ikke den eneste som har sunget Skifs låter.

I programmet forteller Skifs om en mann som utgir seg for å være ham og holder konserter.

- Han opptrådde som meg på restauranter og kroer, forteller Skifs, som selv fikk vite om mannen ved en tilfeldighet.

- Det var annonsert at Skifs skulle spille på ei kro. En familie som drar dit for å høre på, skjønner raskt at det ikke er Björn som står på scenen. De tar kontakt med meg for å høre hvorfor jeg har sendt en stedfortreder, ler han og tilføyer:

- Det var litt ekkelt.

Problemer med blodtrykket

Det var på grunn av problemer med blodtrykket at den folkekjære artisten kollapset i fjor.

- Jeg får høre på legene. Jeg har fått streng beskjed om å slappe av, men jeg tror det skal gå bra, uttalte han etter sykehusoppholdet.

- Det er klart at man må ta det litt med ro, men det er ikke noe feil med meg utenom at blodtrykket går litt opp og ned, sa han da.

Björn Skifs' spilte i bandet Blue Swede på 70-tallet, og deres coverversjon av B.J Thomas-låten ««Hooked On A Feeling» gikk til topps på den amerikanske Billboard-listen i 1974.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer