Mystisk milliardær viser fram «Skrik» for første gang etter kjøpet

Petter Olsen fikk rett i sin spådom.

FIKK RETT: «Skrik»-selger Petter Olsen fikk rett da han spådde at kjøperen av «Skrik» kom til å låne ut maleriet til MoMA i New York. Her fra auksjonen på Sotheby's i mai. Foto: Johannes Worsøe Berg
FIKK RETT: «Skrik»-selger Petter Olsen fikk rett da han spådde at kjøperen av «Skrik» kom til å låne ut maleriet til MoMA i New York. Her fra auksjonen på Sotheby's i mai. Foto: Johannes Worsøe Berg Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): - Dette er en unik mulighet for våre besøkende til å se noe de ellers ikke ville ha fått sett, sier MoMA-direktør Glenn D. Lowry til The New York Times.

Ifølge The Wall Street Journal, var det den mystiske amerikanske milliardæren Leon Black som endte opp med å legge 120 millioner dollar for «Skrik», da maleriet ble auksjonert bort på Sotheby's i mai.

Black har selv ikke bekreftet at han står bak kjøpet, men en rekke anerkjente medier går ut i fra at det er han som nå eier maleriet.

I forkant av auksjonen var det flere som trodde at «Skrik» kunne ende opp på MoMA, eller Museum of Modern Art, som museet i New York egentlig heter.

- MoMA er verdensledende og har en svært sterk samling. «Skrik» ville passet naturlig inn, og styrket samlingen og formidlingsmulighetene, sa kunsthistoriker Ina Johannesen til Dagbladet før «Skrik» gikk under hammeren.

Olsen fikk rett Maleriet endte til slutt opp på private hender, men nå får altså publikum likevel en unik mulighet til å se maleriet på amerikansk jord. Utstillingen åpner 24. oktober, og skal vare i seks måneder.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer