SXSW

Mystiske brevbomber skaper panikk i Texas

Over 500 føderale agenter etterforsker hendelsene i Austin.

ADVARER: Politiet i Austin ber folk holde seg innedørs. I løpet av mars er to drept og to alvorlig skadet av mystiske bomber. Video: KXAN, CNN Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Teknologi-, film- og musikkfestivalen South by South West (SXSW) arrangeres hvert år i Austin, Texas, og anses som en av verdens mest toneangivende kulturfestivaler.

I år har imidlertid by- og festivallivet vært preget av høy beredskap etter flere bombeeksplosjoner i Austin. Bombene knyttes ikke direkte til festivalen, men arrangementet retter årlig stor internasjonal oppmerksomhet mot byen med nesten én million innbyggere.

Lørdag måtte den kjente rapgruppa The Roots avlyse en planlagt konsert etter det som til slutt viste seg å være en falsk bombetrussel, skriver Deadline. Mannen bak trusselen ble arrestert, og saken skal ikke ha sammenheng med de fire bombene som har gått av i Austin hittil i mars.

To har mistet livet

Den første bomben gikk av 2. mars og tok livet av 39 år gamle Stephen House. 12. mars fulgte to eksplosjoner på samme dag. En av dem drepte 17 år gamle Draylen Mason og etterlot Masons mor hardt skadd, den andre holdt på å ta livet av en eldre kvinne, Esperanza Herrera (75), som har status som kritisk skadd, skriver The New York Times.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer