- Mystiske folk tok notater

Smittekonserten i Liverpool ble et kjærkomment avbrekk for 5000 tørste briter. Forskerne fulgte med fra sidelinjen.

TEST-FESTIVAL: 5000 mennesker slapp munnbind og kunne stå tett oppi hverandre under en mini-festival i Liverpool 2.mai. Video: AP. Reporter: Maja Walberg Klev Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Bilder fra det 5000 personer store corona-forsøket som ble arrangert i Sefton Park i Liverpool søndag, viser festglade briter på konsert med headlinerbandet The Blossoms.

Der kunne gjestene nyte ekte festivalstemning med konserter, matboder og fri flyt av drikkevarer, uten krav til munnbind og avstand og ingen risiko for å bli bøtelagt.

Kartlegger smittespredning

Arrangementet var en del av ERP-programmet til britiske myndigheter (Events Research Programme), og ifølge de offisielle hjemmesidene er det ingen krav til vaksineringbevis. Alle deltakere måtte imidlertid framvise et covid-sertifikat som bevis på negativ covid-19-test. Pilotprosjektet har som mål å kartlegge smittespredning i store folkemengder.

En pålagt hurtigtest ble gjort i nærmeste bysentrum dagen før og billetthaverne ble oppfordret til å teste seg frivillig både samme dag som konserten fant sted og fem dager etterpå.

Kringkasteren BBC var til stede i Sefton Park, og rapporterer at forskerne også studerte faktorer som interaksjon og bevegelser i folkemengden, ventilasjon, tidsforløp, servering og alkoholkonsum.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer