Mystiske Susan

Hvem spiller sterk, uavhengig, mystisk, sexy, prinsippfast kvinne aller best? Susan Sarandon, selvsagt. Les siste nytt fra filmens verden.

Susan Sarandon står i en egen klasse når det gjelder å portrettere levende kvinneskikkelser i amerikansk film. Hun er ikke redd for å vise seg usminket foran kamera, noe som er ganske så unikt blant stjerneskuespillere.

Kinosjef

Nå satser hun på «Rialto» som neste film. Her skal hun spille en mystisk kvinne som driver en kino i byen Providence. Her har hun et forhold til en mye yngre mann. På grunn av sin fortiden blir hun offer for heksejakten på kommunister, som foregikk under McCarthy-perioden i USA. Lizzy Borden («Working Girls») skal regissere filmen.

Susan Sarandon har spilt den eldre kvinnen tidligere. I «White Palace» innledet hun et farefullt forhold til den yngre James Spader.

Privat er Susan Sarandon politisk aktiv på venstresiden og ambassadør for FN. Filmene hennes preges ofte av dette politiske engasjementet, være seg mot dødsstraff i «Dead Man Walking» eller kvinnefrigjøring i «Thelma & Louise».

I «Rialto» tar hun nok engang på seg en tung kvinnerolle og kanskje fører hun kvinnesaken i Hollywood et skritt i riktig retning. STEVEN SODERBERGHS («Erin Brockovich») «Traffic» stakk i natt av med den gjeveste prisen under New York Film Critics Circle. «Traffic» tar for seg narkohandelen i Nord-Amerika.- Jeg er lammet, men lykkelig. Filmen er et resultat av mye hardt arbeid, sier Stephen Soderbergh til Variety. TOM HANKS fikk enda en pris til nattbordhyllen for sin rolle i «Cast Away». Laura Linney fikk prisen for beste kvinnelige skuespiller for «You Can Count on Me».LEONARDO DI CAPRIO slipper ikke unna den kontroversielle filmen «Don's Plum» uansett hvor hardt han prøver å stoppe den. «Don's Plum» skal vises under filmfestival i Berlin 2001.TONI COLLETTE fra «Den Sjette Dagen», forandrer filer for filmen «Changing Lanes». Her skal hun spille mot hjerteknuseren Ben Affleck. Det blir bilkræsj på høyt nivå når Affleck kjører inn i bilen til Samuel L. Jackson.DAVID ARQUETTE bør helst ikke være altfor redd edderkopper når han skal spille i «Arach Attack», en komisk thriller om en hær av gigantiske eddekopper. De er blitt gigantiske på grunn av en liten tabbe med atomavfallet...

SUSAN i filmen «Anywhere but Here»