Myten om kulturfiffen

- Livsfarlige politikere er det bare velgerne som kan gjøre noe med, skriver Agnete G. Haaland.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Fremskrittspartiets såkalte kulturpolitiske talsperson, Karin Woldseth, sier til Dagbladet 29. juli at «kultureliten» driver skremselspropaganda i sin omtale av partiets kulturpolitikk. Som et eksempel trekker hun fram at hun ikke kommer noen vei når det gjelder å få til en «dialog» med meg. Dette tas til etterretning som en stor kompliment. Hvem vil forresten gå inn i dialog om egen død og utradering? Fremskrittspartiets såkalte kulturpolitikk vil være katastrofal for norsk kulturliv.

En studie av partiets  alternative statsbudsjett for 2008, viser klart hva slags planer partiet har. Frp vil kutte kulturbudsjettet med 16,7 prosent - og kommenterer nedkuttingen slik: «Fremskrittspartiet ønsker ikke et sterkt subsidiert kulturliv, eller at en liten elite skal forvalte fellesskapets kulturmidler kun til glede for egen snever krets».

Dette bare begynnelsen. Partiet kan opplyse at dette er «en forsvarlig nedtrapping». Dermed har vi et par år på oss, før kulturlivet blir lagt øde. Som en begynnelse på denne «forsvarlige nedtrappingen», vil følgende umiddelbart skje dersom Frp vinner valget og får makt:

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.