Myten om venstrevridde medier

Norges største aviser støtter Erna Solberg og høyresiden. Likevel anklages norsk presse for å være venstrevridd.

PARTILEDERDEBATT I BERGEN: Jonas Gahr Støre og Erna Solberg under valgkampen. At norske medier og journalisterer er venstrevridde, er en myte høyresiden tjener på å opprettholde. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
PARTILEDERDEBATT I BERGEN: Jonas Gahr Støre og Erna Solberg under valgkampen. At norske medier og journalisterer er venstrevridde, er en myte høyresiden tjener på å opprettholde. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer
Publisert

Donald J. Trump hadde et poeng da han i valgkampen klaget på venstrevridde medier i USA. For kun to mindre lokalaviser anbefalte på lederplass å stemme på Trump, mot 40 aviser som støttet Hillary Clinton. På tv hadde Trump rett nok Fox News på sin side, men selv Romney-støttende New York Post snudde til fordel Clinton – mens ellers nøytrale USA Today frarådet velgerne å stemme Trump. I Sverige og Danmark er det mer balansert, slik det for så vidt også er i USA uten en splittende Trump eller en Messias-lignende Obama.

Med Dagbladet Pluss kan du dykke ned i en verden av eksklusivt innhold som berører, beriker og begeistrer

Kom tett på de sterke historiene. Bli med på innsiden og bak fasaden. Ta gode valg i hverdagen ved hjelp av våre tips, tester og guider.

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer