Du leser nå Dagbladet Pluss
PARTILEDERDEBATT I BERGEN: Jonas Gahr Støre og Erna Solberg under valgkampen. At norske medier og journalisterer er venstrevridde, er en myte høyresiden tjener på å opprettholde. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
PARTILEDERDEBATT I BERGEN: Jonas Gahr Støre og Erna Solberg under valgkampen. At norske medier og journalisterer er venstrevridde, er en myte høyresiden tjener på å opprettholde. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer

Myten om venstrevridde medier

Norges største aviser støtter Erna Solberg og høyresiden. Likevel anklages norsk presse for å være venstrevridd.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Donald J. Trump hadde et poeng da han i valgkampen klaget på venstrevridde medier i USA. For kun to mindre lokalaviser anbefalte på lederplass å stemme på Trump, mot 40 aviser som støttet Hillary Clinton. På tv hadde Trump rett nok Fox News på sin side, men selv Romney-støttende New York Post snudde til fordel Clinton – mens ellers nøytrale USA Today frarådet velgerne å stemme Trump. I Sverige og Danmark er det mer balansert, slik det for så vidt også er i USA uten en splittende Trump eller en Messias-lignende Obama.

Prøv Pluss for 1 krone

Få tilgang på egne premiumartikler, videodokumentarer, eAvisa og Magasinet.

PRØV PLUSS

1 UKE

1 kr

(Fornyes automatisk til 55,-/uke)

1 MÅNED

99 kr

(Fornyes automatisk til 99,-/måned)

LES LENGRE - BETAL MINDRE

1 ÅR

795 kr

(Fornyes automatisk til 795,-/år)

  • Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris etter tilbudsperioden . Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

visa card Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer